Ik had een Eufy by Anker Video Doorbell Battery Set gekocht en het ophangen en het installeren was niet een hele moeilijke klus en nam zo`n 30 min in beslag.
Helaas ging na een week de mijne kapot want het beeld werd helemaal magenta paars achtig en moest hem omruilen bij Coolblue.
Daar deden ze trouwens helemaal niet moeilijk over en mocht de nieuwe gewoon weer een maand uit proberen.
Ik had slecht nog een probleem met deze deurbel en dat was dat na een week of twee er geen meldingen meer binnen kwamen op de mobiele telefoon of die van mijn vrouw en anders wel heel erg laat tot wel een half uur nadat er aangebeld was.
De beweging meldingen kwamen al vrij vlot niet meer binnen.
Ik dacht in de eerste instantie dat het aan de deurbel lag dus besloot ik de deurbel en de basis resetten en opnieuw te starten en de app te resetten en dat hielp.
Maar al gauw begonnen de zelfde problemen weer opnieuw.
Weer geen beweging meldingen of deurbel meldingen of wel heel erg laat.
Ik had al gauw het gevoel dat het dus niet aan de deurbel lag maar eerder aan onze mobiele telefoons.
Na heel veel speurwerk kwam ik er achter dat het inderdaad aan de mobiele telefoon lag.
Het blijkt namelijk dat bijna alle mobiele telefoons een batterij optimalisatie aan boord hebben om de batterij van je mobiel zolang mogelijk mee te laten gaan.
De telefoon schakelt namelijk bijna alle apps op de achtergrond uit om de batterij te besparen en laat nu net de eufySecurity app zo`n app zijn.
Zelf heb ik de oneplus 7 pro en als je naar de instellingen gaat en dan naar de batterij en dan naar batterij optimalisatie en deze aanklikt zie je alle apps staan.
Klik dan op de eufySecurity app en kies dan voor NIET OPTIMALISEREN.
Vaak staat optimaliseren aan of intelligente bediening.
Na nu een week te hebben getest en de functie batterij optimalisatie voor deze app uit te schakelen komen alle meldingen feilloos binnen zonder haperingen alsmede de deurbel meldingen.
En ik moet zeggen heel erg snel.
Deze tekortkoming had wel ergens in de handleiding mogen staan of op de site van Eufy by Anker Ik was toevallig in Duitsland en vroeg mijn vrouw die thuis was om even op de deurbel te drukken.
De melding kwam binnen twee seconden binnen op de telefoon en kon meteen praten.
Het geluid is wel enigszins vertraagd dus neem de tijd om iemand uit te laten praten en start dan jouw conversatie.
Enig mijn puntje dat ik zou kunnen noemen is dat wanneer mijn telefoon vergrendelt is ik de melding niet aan kan nemen door er op te klikken maar dan moet ik eerste de telefoon ontgrendelen.
Beeld kwaliteit is trouwens top en ook met tegenlicht dus dat zit wel snor.
Alleen het nachtbeeld met de ir stand aan is een waardeloos beeld maar als je deze uitzet in de app heb je perfect beeld zelfs in kleur.
Al met al een fijne deurbel.
Pluspunten
- goed beeld
- Snelle melding vd deurbel
- Geen maandelijkse kosten
- opslag op lokale homebase
Minpunten
- handleiding kan iets meer uitgebreider
- ir beeld s nacht is slecht uitzetten dus