Review van de Philips Waterfontein PAW3210/00
Ik heb de Philips waterfontein PAW3210/00 een paar weken mogen testen als drinkgelegenheid voor onze kat, en ik wil graag mijn ervaringen met je delen. Hier komt hij!
Eerste Indrukken
Toen de doos met de waterfontein arriveerde, viel het me meteen op dat alles heel efficiënt was verpakt, zonder een spoor van piepschuim te zien. Dat is altijd een pluspunt. In de doos vond ik alles wat ik nodig had, inclusief de USB-kabel en adapter. Het plaatsen van het waterfilter was even puzzelen met de beknopte handleiding, maar gelukkig was het vullen met water daarna een stuk eenvoudiger.
Functionaliteit
Zodra je huisdier in de buurt van de fontein komt, gaat deze automatisch lopen. Wat ik tof vind, is dat je hem nauwelijks hoort; het pompje staat op zuignappen in het water. De USB-aansluiting aan de buitenkant maakt het ook gemakkelijk om aan te sluiten.
Afhankelijk van je instelling werkt de fontein elke half uur of om de 2 uur even een minuut om het stilstaande water te verversen. Deze instellingen worden goed uitgelegd in de handleiding.
Onderhoud
Het onderhoud is vrij eenvoudig: je vervangt regelmatig het water en elke maand moet het waterfilter vervangen worden. En daar komt de bottleneck. Meerdere keren heb ik contact gehad met Philips, en het blijkt dat de filters nog niet beschikbaar zijn. Ze raden aan om te zoeken naar filters met de code PAW0010, maar tot nu toe heb ik ze bij geen enkele leverancier kunnen vinden, zelfs Philips heeft ze niet op voorraad. De prijs voor de filters is € 12,99 voor drie stuks, wat betekent dat je ongeveer € 50 per jaar uitgeeft aan filters.
Voor- en nadelen
Voordelen:
Efficiënt verpakt.
Stil pompje.
Automatische werking bij aanwezigheid van een huisdier.
Eenvoudig in gebruik en onderhoud.
Degelijke materialen en stabiele constructie.
Geen geknoei of gespetter
De adapter blijft normaal handwarm.
Nadelen:
Op dit moment (november 2024) zijn de waterfilters niet verkrijgbaar.
Kosten voor filters zijn ongeveer € 50 per jaar.
Zonder nieuw filter is de fontein na een maand niet meer efficiënt bruikbaar.
Alternatieven kunnen voordeliger in gebruik zijn.
Conclusie
Over het algemeen is de Philips PAW3210/00 waterfontein technisch gezien prima. Het materiaal voelt stevig aan, de pomp is stil en alles staat goed in balans. Onze kat was direct dol op de fontein en lijkt hem zelfs te bewaken. Echter, vanwege het ontbreken van de filters kunnen we de aankoop van deze waterfontein helaas niet aanbevelen. Het idee dat je na een maand niet meer kunt gebruiken waarvoor je het hebt gekocht, is behoorlijk teleurstellend. Als de filters wel beschikbaar waren, zou de jaarlijkse kostprijs ook een punt van overweging zijn.
Pluspunten
- Stílle werking
- automatische werking
- eenvoudig onderhoud en gebruik
- geen geknoei of gespetter
- adapter blijft handwarm
Minpunten
- verkrijgbaarheid filters
- prijs van de filters