Anderhalf jaar geleden had ik de Canon EOS R systeemcamera gekocht, waar ik best tevreden mee was, enkel het aantal continu opnames per seconde viel me een beetje tegen. Toen ik zag dat Canon de EOS R5 had uitgebracht, had ik een beetje spijt dat ik niet wat langer gewacht had. Na rijp beraad vorige week dan toch de inruil gedaan bij Kamera Express Antwerpen. Ondanks het prijskaartje heb ik er zeker geen spijt van : de verbetering van de elektronische zoeker én het LCD scherm is duidelijk voelbaar, het is nog comfortabeler werken t.o.v. de R. Het verhoging van het aantal burstopnames tot 20 frames per seconde is een drastische verbetering. Verdere pluspunten : nu ook de IBIS bij Canon (in camera stabilisatie), wat me de mogelijkheid biedt om met een nog lagere sluitersnelheid uit de hand te fotograferen, de aparte scherptediepte knop die op een comfortabele plaats op de camera is gepostitioneerd, waardoor ik voor ik afdruk een goed zicht heb op de uiteindelijke opname, de mogelijkheid om tot wel 100 beelden de camera stackingopnames te maken, de verbeterde eye autofocus, nu ook voor dieren.... De 70 gram extra gewicht van de camerabody neem ik er met plezier bij.
Pluspunten
- in camera stabilisatie
- kwaliteit zoeker en LCD scherm
- aparte scherptedieptecontroleknop
- Hoog aantal burstopnames
- Camera kan zelf een reeks stackingopnames maken