Transparantie voorop: Ik heb deze radio ontvangen om te testen, zonder hiervoor betaald te worden. Na de testperiode moet ik hem retourneren.
Na enkele weken intensief gebruik kan ik zeggen dat deze radio een fijne metgezel is gebleken. Laten we beginnen met de positieve aspecten:
- Aantrekkelijk design: Het strakke uiterlijk en het heldere display, dat zelfs stationlogo's weergeeft bij DAB, maken deze radio tot een stijlvolle toevoeging aan mijn kamer.
- Eenvoudige installatie: Het is echt 'plug-and-play'. Aansluiten, en de radio zoekt zelf naar zenders. Zo simpel als het hoort te zijn.
- Veelzijdige connectiviteit: Met DAB, FM, Bluetooth, CD, AUX en USB biedt deze radio veel mogelijkheden om naar muziek te luisteren.
- Complete functionaliteit: Ik kan geen essentiële functies bedenken die ontbreken. Twee wekkers, een sleeptimer, instelbare display-helderheid en taalkeuze; het is er allemaal.
Nu enkele punten om rekening mee te houden:
- Geluidskwaliteit: Aanvankelijk was ik wat teleurgesteld in het geluid, vooral gezien de grootte van de radio. Je verwacht misschien krachtige speakers, maar dat is niet het geval. Het geluid is niet te vergelijken met een goede Bluetooth-speaker. Echter, na mijn verwachtingen bijgesteld te hebben, heb ik er veel plezier aan beleefd. Het is perfect voor achtergrondmuziek tijdens het koken, lezen, etc. Zolang je geen feestje wilt bouwen, is het prima.
- Materiaalgebruik: De radio is volledig van plastic, wat een beetje afbreuk doet aan de premium uitstraling. Vooral de knoppen voelen wat goedkoop aan.
- Display-helderheid: Hoewel instelbaar, vond ik zelfs de laagste stand nog te fel voor naast mijn bed 's nachts.
Conclusie:
Deze radio is een prima keuze, zeker voor de prijs van rond de 100 euro. Het is een aanrader voor iedereen die een veelzijdige radio zoekt met een aantrekkelijk design en een prettig geluid voor achtergrondmuziek.
Pluspunten
- Display
- Input-mogelijkheden
Minpunten
- Geluidskwaliteit t.o.v. grootte
- Veel van plastic