Ik mocht deze eclectische tandenborstel gratis uitproberen, dus ik was erg nieuwsgierig. ik poets al heel mijn leven met een handtandenborstel, en wilde graag weten wat De verschillen zijn.
De tandenborstel komt met 2 verschillende opzetborstels en een houdertje waar 4 borsteltjes in kunnen. Beide borsteltjes moeten op een andere manier gebruikt worden en met een andere stand. De ene moet tand voor tand geplaatst worden op stand 3, maar daar was ik te ongeduldig voor en stand 3 vond ik erg onprettig. De andere borstel kan over De tanden gewreven worden, zoals bij een handtandenborstel. Dat in stand 1 of 2. Ik gebruikte stand 1,omdat ik het trillen best heftig vond en stand 1 het minst vervelend in mijn hoofd was.
De batterij gaat minimaal een week mee, daarna heb ik het na iedere poetsbeurt op de lader gezet.
De tandenborstel heeft 1 knop voor alle 3 de standen en om uit te zetten. Uitzetten kan dus alleen via de 3 standen.
Er is een app die je op je smartphone kunt zetten, maar daar kon ik me geen toegevoegde waarde bij voorstellen, dus dat heb ik niet gedaan.
ik kreeg geen geluidssignaal om de 30 seconden, maar ik weet niet of dat kwam doordat ik de app niet gedownload had. Dat vond ik jammer.
Wat ik wel erg prettig vond, is dat de tandenborstel hapert en zelfs volledig stopt als ik teveel druk op mijn tanden zet met het borsteltje. Het gaf mij goed aan dat ik toch nog te hard poetste.
Na het poetsen voelde het schoon in mijn mond. Anders dan met een handmatige tandenborstel.
Het apparaat voelt wel groot en lomp in mijn mond, en daardoor niet zo prettig in gebruik. ik kon mijn mond tijdens t poetsen niet sluiten, waardoor alle tandpasta voordurend naar buiten liep.
Minpunten
- Harde trilling
- Veel geluid