Qua uiterlijk is het een mooie lamp welke zeker niet misstaat op mijn nachtkastje.
Met een dunne kabel en adapter sluit je de lamp simpel aan op de stroom waarna je begint met het instellen van de tijd. Dit gaat erg vlot en hiervoor heb je eigenlijk niet eens de handleiding nodig.
Vervolgens begonnen met het instellen van de 2 wektijden met bijbehorende lichtinstellingen (felheid) en het geluidsniveau.
Het kost uiteindelijk een aantal ochtenden om er achter te komen wat voor mij de juiste instellingen zijn waarbij ik net wakker word voor het geluid aan gaat (dus alleen van het licht) maar dan word je vervolgens ook erg prettig wakker!
Je hebt de keus uit een aantal melodieën om bij wakker te worden of een aantal geluiden van vogels. Ik heb zelf gekozen voor het geluid van vogels omdat ik hier het prettigst en rustigst bij wakker word. De lichtsterkte heb ik net iets onder de 50% staan omdat dat voor mij ruim voldoende is, ik kan me daarom ook niet voorstellen dat er mensen zijn die hier niet wakker van zouden worden! Een aanrader dus.
Qua geluid heb ik ook niets te klagen, ja er hadden misschien meer geluiden op gemogen, maar dit is zeker geen gemis. Qua volume meer dan voldoende, ik zit ook daar rond de 50%, anders is het mij echt te luid.
Voor het slapen gaan heb je de optie om een zonsondergang te simuleren in combinatie met een aantal rustgevende geluiden (denk aan de zee) met een time-out tot 60 minuten.
In de praktijk betekend dit voor mij dat ik de 20 minuten niet eens haal, en dan al heerlijk in dromenland ben beland. Een leuke extra functie al zeg ik het zelf!
De menu’s zijn makkelijk en logisch, de knoppen van de menu’s lichtten netjes op wanneer je je hand dicht in de buurt van de philips lamp beweegt, en gaan vervolgens ook weer uit.
Boven op de lamp vind je een aantal knoppen waarmee je de lichtsterkte / het geluid / de wekkers / en de slaap functie in kunt stellen, dit is in het begin even zoeken in het donker, maar eens je de posities kent, geen probleem meer.
Wat voor mij ook belangrijk is en misschien logisch klinkt, is dat de tijd van de lamp ook goed blijft lopen, na deze op de seconde juist ingesteld te hebben kan ik na een week constateren dat deze nog steeds op de seconde juist loopt, ook daar helemaal tevreden.
Al met al moet ik zeggen dat het een prachtig product is, waarmee ik heerlijk in slaap val en goed uitgerust wakker word!
Pluspunten
- Zonsopgang simulatie
- Zonsondergang simulatie
- Makkelijker wakker worden
- Nachtlampje
Minpunten
- Tijdaanduiding mag nog wel minder fel.