De Silk-épil se9/990 heeft mij positief verrast. Dat begon al bij het uitpakken van de doos.
Het apparaat en de accessoires voelen stevig aan en ogen luxe. Bij een bewaarzakje ben ik meestal een slap plastic ding gewend, maar dit is een stevige zak en voelt aan als velvet.
Op de doos staat dat het product komt met 13 extra’s. Ik moet zeggen dat ik beschermkapjes voor de scheerkop en de scrubborstels nou niet zou rekenen als extra en dat lijken ze hier wel te doen.
Met epileren was ik gewend dat het altijd even doorbijten was, wat een verademing is dit apparaat.
Het epileren van mijn benen was vrijwel pijnloos, zowel met als zonder het huidcontactopzetstuk en zowel onder de douche als droog.
Op het moment dat je voor het eerst epileert zijn er wel een paar beurten nodig om de benen helemaal haarvrij te krijgen. Voornamelijk de lichte haren bleven langer zitten, dit ging beter zonder het huidcontactopzetstuk. Het apparaat heeft een lampje waarmee je alles extra goed ziet, hierdoor vallen de overgebleven haartjes extra op en zie je goed wat je nog een keer moet doen.
Mijn pijngrens is vrij laag en het epileren van de oksels was hierdoor geen succes.
Er wordt ook een scheerkop bij geleverd. Het is fijn dat je alles op die manier snel kan bijwerken.
Ik moet zeggen dat het met de scheerkop lang niet zo glad word als met een los scheermesje.
Daar staat dan wel weer tegenover dat ik met losse scheermesjes een paar uur last heb van rode geïrriteerde benen, dat was met de scheerkop niet het geval.
Er komen ook een aantal borstels en een massageopzetstuk bij om ingegroeide haartjes te voorkomen. Ik heb daar nooit last van, dus ik vraag me voor mezelf af hoe lang dat interessant blijft.
Ik heb dit product gratis ontvangen om het te mogen testen. Al met al ben ik zeer positief en zou ik het zeker aanraden, maar dan misschien wel een variant met wat minder extra’s.
Pluspunten
- Vrijwel pijnloos
- Te gebruiken onder douche
- Veel mogelijkheden
Minpunten
- Scheerkop zou gladder kunnen scheren