Een mooie koffiemachine, het is een plaatje in de keuken.
Deze espressomachine hebben we mogen testen. Iets wat we met veel plezier hebben gedaan.
We hadden al een espressomachine van Siemens, een voorloper van dit model. Veel jaren plezier van gehad, dus dat geeft vertrouwen in het gebruik van deze nieuwe.
Je kunt eigenlijk wel gelijk aan de slag, het is allemaal wel duidelijk op de display te vinden. Maar we gebruiken toch nog regelmatig de handleiding. Juist omdat er zoveel mogelijkheden zijn.
Zelf drinken we zwarte koffie (meestal). Je kunt dan variëren in de hoeveelheid koffie, de sterkte.
Het is even zoeken welke je wilt drinken. S morgens drinken we hem wat sterker dan bijvoorbeeld s middags. Dit is zo gemakkelijk te regelen, niets ingewikkelds, het wijst zich allemaal vanzelf.
Het waterreservoir is ruim voldoende. Het reservoir voor de bonen ook ruim voldoende.
Wat wel even wennen was, was het bakje voor de melk. Niet dat het ingewikkeld was of zo, maar je moet het wel schoonmaken na gebruik. Bij ons vorige apparaat, zat het slangetje aan de zijkant en deze hingen wij in een pak melk en maakten zo bijvoorbeeld de cappucino of de latte. Nooit een kannetje schoonmaken.
Maar dat zal een kwestie van wennen zijn.
De visite is verrukt over de cappuccino en de latte.
Wat heel fijn is, is dat je de temperatuur ook gewoon zelf kunt instellen van de koffie.
Wat wel heel erg wennen is , is de vertraging die erin zit als je op de START knop drukt voor een kop koffie, hierdoor ga je twijfelen of je de knop wel goed ingedrukt hebt. Dit vind ik wel een klein minpuntje.
Pluspunten
- Mooi design
- Heerlijke koffie
- Gemakkelijke bediening
Minpunten
- lastig om melkkannetje schoon te maken
- toch wel veel geluid
- Vertraging nadat je dekeuze hebt gemaakt