Na een eenvoudige Jura die 7 jr in ons bezit geweest is, kwam een Philips in beeld. Na lang zoeken en kijken wat je echt wil kwam deze EP3326/90 bovenaan onze lijst. Vooral door de "Silent Brew" en het
eenvoudig reinigen van de zetgroep.
Hier mijn mening over dit apparaat na ca 8 weken in gebruik.
Jaja, men kan het zo mooi vertellen....
Eerst maar de pluspunten, hebben we dat maar gehad:
+ De prijs.
+ Compact tov van andere merken/typen.
+ Koffie goed op temperatuur.
+ Instelmogelijkheden (voor deze prijs categorie): Sterkte/Hoeveelheid/Temp.
+ Ruime opvangbak.
Dan maar de minpunten:
- Handleiding bestaat enkel uit een 1ste in gebruikname. Voor de rest niets.
Je mag zelf op internet uitzoeken waar een echt goede handleiding (25 pag) staat.
- De hoeveelheid geluid, of zal ik het maar herrie noemen bij het produceren van koffie.
Dwz het malen en na afloop na het "uitdruppelen". Dan gaat er het een en ander bewegen,
waaronder een of andere klep die met een rotknal open of dicht klapt. Zelfs de visite schrikt ervan.
- Koffiebonen reservoir is niet echt over nagedacht. De helft van de bonen moet je telkens zelf richting
de molen verschuiven. Het blijft liggen achter de knop en het middendeksel en het is niet schuin
genoeg ontworpen waardoor je de bonen handmatig moet opschuiven.
- De zetgroep reinigen na 1 week: Geloof niet wat u ziet op de demo filmpjes, even lichtjes afspoelen
en laten uitlekken. Volgt u dit op dan kan binnen een jaar de zetgroep vernieuwd worden.
Er blijft na uitspoelen zoveel koffiedrab achter. Je moet echt met een straal elk plekje goe uitspoelen.
- 1x p/mnd zetgroep smeren met bijgeleverde tube siliconen. Zeg maar tube lucht.
Na 3 kwart leegknijpen komt er pas iets uit.
Oh ja, instructie zegt 1x p/mnd, op klep van de zetgroep staat vermeld "Na 500 kopjes"".
- Dus als je denkt de zetgroep is schoon, kijk dan maar eens in de machine op de plek waar de
zetgroep behoort te zitten. Alles zit onder, nattigheid, drab en zelfs gemalen koffie op de randen.
Gewoon 15-20 min bezig met schoonmaken.
U begrijpt het wel, voor mij is dit apparaat een door Philips??? snel ontworpen iets wat mij veel ergenis bezorgt. Dus geen Philips meer voor mij.
Pluspunten
- Lekker warm
- Instelmogelijkheden
Minpunten
- Herrie - Herrie
- Schoonmaken
- Bonenreservoir