In het verleden hebben wij de andere flessenwarmer gebruikt van philips avent. Nu kan ik zeggen dat ik de nieuwe, snelle variant veel liever had gewild. Toch hebben we ons prima gered met de oudere variant, maar door het vergelijkingsmateriaal ben ik nog enthousiaster over het resultaat. Het gebruiksgemak is zeer aangenaam, ook voor de naaste omgeving en/of oppas. De instellingen staan zo duidelijk en logisch aangegeven dat je zelfs zonder het boekje zou kunnen begrijpen wat de bedoeling is.
Het desing van de nieuwe variant is toch net even mooier, in vergelijking tot de oude oranje brandende knop die je geen enkele informatie geeft naast dat het apparaat aan staat doet de nieuwe variant dit wel! Zodra je de juiste instelling hebt gekozen doet het apparaat zijn werk en houdt je op de hoogte van de voortgang. Je ziet hoe snel de voeding wordt verwarmd en wanneer deze klaar is. In vergelijking tot het oudere apparaat is deze toch net iets sneller. Ondanks dat dit enkele minuten betreft had ik die graag gehad, wanneer ik weer eens met een hongerige ongeduldige baby op mijn arm liep en de voeding maar niet warm leek te worden! Of die keren dat er een spuug incident was. De voeding wordt te heet als je het vergeet, omdat je ergens anders nodig bent of je voeding wordt weer koud als je hem uit de warmer haalt. Zelf kreeg ik dan zo'n rot gevoel bij het opnieuw moeten verwarmen, want dit werd afgeraden. Maar voor iemand die veel moeite en energie steekt in het geven van borstvoeding, wat gaat met ups en downs.. is het heel naar als je je kostbare voeding door de gootsteen moet spoelen. Ook komt het nieuwe apparaat ons hierin tegemoet, want de melk wordt gewoon warm gehouden op de juiste temperatuur en dit werkt top! Tijdens het uitproberen wel gemerkt dat de voeding niet geheel goed was verwarmd, nadat ik dit door heb geroerd. Het duurde dan hooguit 1-2 minuten om geheel goed op temperatuur te zijn.
Pluspunten
- Gebruiksvriendelijk
- Snel en veilig ontdooien, bereiden en warm houden