Ik ben alleenstaand, heb het apparaat nu een week en gebruik hem soms wel 2x per dag, warm ontbijt zoals een tosti of afbakbroodjes met een gekookt ei (ei ook in airfryer 'koken' in de hete lucht) en bakbacon. Complete warme maaltijd zoals suikermais met gepofte nieuwe aardappel en 2 drumsticks. Het is gewoon super handig, erg lekker en ook nog eens gezond, ongelooflijk snel en in een handomdraai ook weer schoon.
Ik heb speciaal voor de Inventum GL400HL gekozen om de volgende redenen:
- Voldoende vermogen (Warmt binnen 5 minuten op naar 200c)
- Mandje kan inclusief pan geheel uitgenomen worden ipv de meeste modellen die een soort 'lade' systeem hebben.
- Afmeting/inhoud van de mand is voldoende ruim om een complete maaltijden (voor 1 persoon) ineens te kunnen maken. Met een gezin van 3 à 4 personen kun je in 1x voldoende vlees of frietjes of groenten maken.
- Het mandje en de binnenpan zijn door hun constructie (geen gaas) eenvoudig en snel schoon te maken. (helemaal als je ze direct na gebruik vast in de week zet)
- Prijs/kwaliteit verhouding. Door oa geen digitale snufjes (die dus ook niet kapot gaan) blijft dit apparaat in het goedkopere segment. De draaiknoppen werken secuur genoeg en geeft het apparaat samen met zijn vorm een leuk 'retro' uiterlijk.
- Bijgeleverde rooster en spiesjes zijn erg handig.
Dat elke Airfryer ruimte nodig heeft is nu eenmaal bekend maar doordat de pan los is en niet op een 'lade' staat is dit model in verhouding meer flexibel in zijn ruimte gebruik en veel minder druip en mors gevoelig.
Het gemak van schoonmaken heeft naast het gebruikte materiaal van het mandje, te maken met het systeem waarmee de hete lucht door de pan draait. Ik heb tot nu toe de binnenkant van het apparaat nog niet hoeven schoonmaken omdat er niets spat of door de luchtstroom word 'rondgeslingerd' zoals in de veel duurdere apparaten, van een ons zeer bekend merk, wel het geval is. Wel moet je daardoor sommige producten tussendoor even 'omschudden'.
Voordat ik deze Inventum GF400HL had gebruikte ik mijn (hete lucht) oven. - Opwarmen duurt veel langer, hogere bereidingstemperatuur noodzakelijk, langere bereidingstijd, producten (friet, loempia ect.) minder knapperig, lastig schoon te boenen aangekoekte ovenschalen.
Kortom: De Inventum GF400HL is een enorme aanwinst in mijn keukentje en als ik iemand zou moeten adviseren bij het aanschaffen van een nieuwe Airfryer zou ik dit model zeker onder de aandacht brengen. Ik weet zeker dat ik nog meer pluspunten tegen zal komen als ik dit apparaat nog wat langer in gebruik heb.
Pluspunten
- losse pan en mand
- inhoud
- vermogen
- prijs