De afgelopen weken had ik het genoegen om de Ninja airfryer te testen, en ik was aangenaam verrast door de prestaties.
Bij het uitpakken leek de airfryer aan de kleine kant voor een XXL-model, maar toen ik de binnenkant van de pan bekeek, was ik onder de indruk van de beschikbare ruimte. De pan is voorzien van een anti-aanbaklaag, waardoor achtergebleven vetten gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Binnenin bevindt zich een klein rekje voor het voedsel, dat ook eenvoudig schoon te maken is.
De bediening is eenvoudig en gebruiksvriendelijk, met voorgeprogrammeerde knoppen voor de meest gangbare functies. Wel viel me op dat de standaardtijd altijd op 20 minuten staat ingesteld, terwijl de meeste gerechten tussen de 8 en 15 minuten nodig hebben. Hierdoor moet je de tijd telkens handmatig aanpassen.
Een groot voordeel vind ik dat de airfryer slechts één keer luid piept wanneer het gerecht klaar is en daarna automatisch uitschakelt. Dit in tegenstelling tot andere merken die blijven piepen totdat je ingrijpt.
Frietjes worden mooi goudbruin en licht krokant, en ook andere snacks komen perfect uit deze airfryer.
Alle onderdelen zijn vaatwasserbestendig, wat zorgt voor een moeiteloze reiniging.
Het geluidsniveau tijdens het gebruik is verrassend laag. Een nadeel vind ik echter de felheid van de lichtjes onder de knoppen. Deze zijn zo helder dat de tekst moeilijk leesbaar is door de reflectie, vooral bij schemerlicht. Het zou beter zijn geweest als ze de tekst zelf hadden verlicht in plaats van er lichtjes onder te plaatsen.
Al met al concludeer ik dat dit een uitstekende airfryer is. Na het testen van vier verschillende merken, steekt deze er met kop en schouders bovenuit.
Pluspunten
- Makkelijk schoonmaken
- Laag geluidsniveau
Minpunten
- Lichtjes onder de knoppen
- Start elke keer op 20 minuten