Mijn eerste indruk van de WMF Lumero Gourmetset 3-in-1 was na het uitpakken meteen goed.
Er kwam een stijlvol apparaat uit, zonder veel poespas: 1 stekker en 2 glimmende knoppen. Zo werd meteen de verwachting gewekt dat het apparaat makkelijk in gebruik zou zijn. En deze verwachting kwam ook zeker uit!
Zodra de stekker in het stopcontact gaat, verschijnt er een mooi licht vanuit de onderkant van het basisonderdeel. Ook de knoppen rondom zijn voorzien van wit en rood licht. Erg mooi. De ene knop is voor het grill/gourmet- gedeelte en de andere voor de fondue/hotpot. Dus beide afzonderlijk te gebruiken. Ideaal. Al moest ik wel even goed kijken welke knop voor welk gedeelte bedoeld was.
Zowel de hotpot als het gourmetgedeelte zijn snel op temperatuur. Dus je kunt snel beginnen!
Klein nadeel vind ik dat de producten in de pannetjes veel minder snel gaar zijn dan op de grill of in de hotpot. Dus we hebben vooral gebruik gemaakt van deze laatste twee.
De kunststof spateltjes die bij het gourmetgedeelte horen zijn veel fijner dan de houten spateltjes die ik gewend ben.
De fonduevorkjes zijn ook prima in gebruik, alleen vind ik de gekleurde puntjes bovenop deze vorkjes ietwat goedkoop ogen, maar dat is een kleinigheidje.
En na de maaltijd kan alles (tot aan de plaat aan toe, behalve het basisonderdeel) zo de vaatwasser in een heb je er geen omkijken meer naar. Des te langer kun je natafelen!
Pluspunten
- Mooi, stak design
- Makkelijk in gebruik
- Makkelijk schoon te maken
Minpunten
- Kort snoer
- Bereidingstijd in pannetjes duurt lang