De doos kwam binnen en gelijk viel het gewicht op (+/- 20 kg), dit moest haast wel een degelijke stoel zijn.
De onderdelen moest ik wel eerst in elkaar zetten. Handleiding, alle onderdelen en zelfs de benodigde inbussleutel waren aanwezig en met een minuut of 20 stond de stoel in elkaar.
Het fraaie 5-spaaks stalen onderstel met gebogen poten is erg solide, de wieltjes rijden soepel, maar zijn wel hard. In mijn geval is dat niet erg (laagpolige vloerbedekking met stoelmat), maar wanneer je stoel op vloertegels of laminaat/parket staat kan dat mogelijk wat geluid geven en wellicht minder grip.
De zitting en rugleuning zijn van zwart kunstleer met rode accenten en wit stiksel. De fraaie logo’s voor- en achterop de rugleuning zijn ook gemaakt met het witte stiksel en geven de stoel een professionele stoere uitstraling. De zitting en rugleuning zitten stevig en comfortabel en hebben speelse rondingen. Met mijn lengte (1,85) kan ik met het achterhoofd nog net op de hoofdsteun rusten (de recommended length van 1,95 lijkt me dan ook te lang). Heerlijk comfortabel zijn de kussentjes. Vooral het kussentje in de onderrug is perfect, waardoor je rug goed ondersteund wordt. Maar ook het kussentje voor in de nek is heerlijk. Voordeel van het kunstleer is dat het makkelijk afneembaar is (vette vingers, druppels en stof). Mensen die wat grotere heupen hebben of bredere schouders zullen de wat hardere randen waarschijnlijk voelen.
De armsteunen zijn zacht, maar voelen hard aan en zijn in een stand van 45 graden naar binnen of naar buiten te draaien. Deze voelen niet erg solide, zelfs wiebelig, aan.
De kleinst instelbare breedte is eigenlijk nog te breed. Dit wordt veroorzaakt door de brede zitting, de armleuningen zijn in de smalst mogelijke instelling vastgezet, maar dat komt ergonomisch niet goed uit ten opzichte van het toetsenbord waardoor je onderarmen vanwege de uitgeholde leuningen worden afgekneld op de randen ervan.
De rugleuning is in ruime mate (+/- 80% achterover) verstelbaar. In de uiterste stand zou ik niet adviseren want dan vermoed ik dat de stoel omkiept, maar lekker relaxt achterover leunen (tot 45 gr) voelt verder heerlijk aan, zeker wanneer je de meegeleverde verwijderbare lende- en hoofdsteunen erbij gebruikt.
De hendels voor rugleuning en de zithoogte zitten bij elkaar aan de rechterzijde, de knop voor het kantelen van het zitgedeelte aan de onderzijde. Het in hoogte afstellen van de armleuningen zit aan de buitenzijde ervan, de breedteafstelling (2 cm aan elke zijde) is slechts te doen door de 3 inbusschroeven aan beide zijden los, en weer vast te draaien
Eindoordeel: prima comfortabele stoel
Prijs/kwaliteit: heel goed