Al eerder heb ik over h et apparaat een review geschreven: in 2013 het apparaat aangeschaft. Na een paar maanden brak het handvat af. Uiteindelijk heb ik toen via Tefal een nieuw apparaat gekregen, omdat ik niet akkoord ging met een eventuele reparatie.
In principe was ik heel erg tevreden, hoewel ik de opmerkingen van andere gebruikers over rook etc. wel kan begrijpen.
Maar gisteren gebeurde er iets veel ernstiger: het apparaat vloog tijdens het opwarmen spontaan in brand. D.w.z. er ontstond een buitengewoon sterke rookontwikkeling en bij het openen van het apparaat, om het vlees er op te leggen, kwam er meteen een enorme steekvlam.
Een dag eerder had ik de grill ook al gebruikt, en toen meende ik te merken dat het apparaat eigenlijk niet zo goed werkte, het grillen duurde erg lang, net alsof de grill niet heet genoeg was.
Naar mijn mening moet er iets met de thermostaat aan de hand zijn geweest, en is de grill gisteren in korte tijd oververhit geraakt en in brand gevlogen. Er was geen sprake van kortsluiting of i.d.
Dat een apparaat na 4 jaar kapot gaat is vrij snel, het zij zo. Maar dat zo een grill, midden in de keuken spontaan in brand vliegt is niet acceptabel. Gelukkig hebben we erger kunnen voorkomen, maar 1 minuut later en het hele huis zou in brand hebben gestaan.
Minpunten
- kennelijk slechte kwaliteit van het materiaal
- handvat brak al vrij snel af
- er kan plotseling een steekvlam ontstaan