Sinds ik steeds vaker brood en pasta wil maken heb ik besloten om een wat grotere keukenmachine aan te schaffen, deze Kenwood KVL4110 was precies wat ik nodig had. Een grote kom en stevige deeghaak zorgen dat ik een flinke hoeveelheid deeg in een keer kan maken. Er zitten oa ook een garde bij, hier is op de dag van aankomt ook gelijk slagroom mee gemaakt.
De blender is ook gelijk getest, ook deze werkt zonder issues. :) een beetje jammer dat deze van plastic is, maar dat kan de pret niet drukken. (een glazen kan bijbesteld worden)
Voor de komende kerst periode kan ik gelijk een aantal opzetstukken zoals een pasta roller adviseren, een van de voordelen tov andere keukenmachines die ik gehad heb is dat er enorm veel verschillende opzetstukken voor te krijgen zijn. Het nadeel is dat deze best prijzig zijn. Een pasta roller zit gelijk tegen de 80 euro aan, en kan je dan ook alleen sheets pasta mee maken, voor spaghetti mag een andere gekocht worden welke ook tussen de 80 en 100 euro is.
Een dure grap, maar op de lange duur verwacht ik dat deze machine ons een hele hoop plezier gaat opleveren.
Het is een stevig apparaat, met bijzonder veel opties als extra te koop zijn.
Er zitten maar 2 koppen op (openklappen en draaisnelheid) en is heel intuïtief in gebruik.
Pluspunten
- Grote mengkom (6,7 L)
- Stevige machine met sterke motor
Minpunten
- Prijzige accessoires
- Het apparaat is groot