Ik heb de SteelSeries Arctis Nova 5P White uitgebreid getest op mijn PlayStation 5, en ik ben zeer tevreden met deze headset. Hier zijn mijn bevindingen:
Geluidskwaliteit: een nieuwe standaard
De headset maakt optimaal gebruik van Tempest 3D Audio, wat een duidelijke verbetering is ten opzichte van mijn vorige SteelSeries headset met 7.1 surround sound. Vooral in games zoals Fortnite hoor je feilloos waar geluiden vandaan komen, wat essentieel is bij shooters. De mogelijkheid om voetstappen en andere subtiele geluiden te versterken via de Arctis Companion App geeft je echt een competitief voordeel.
Daarnaast zijn de Neodymium drivers indrukwekkend: de hoge tonen zijn kristalhelder, de middentonen nauwkeurig en de lage tonen diep en krachtig. Dit maakt de headset niet alleen geweldig voor gaming, maar ook voor muziek en films.
Comfort en design: ideaal voor lange sessies
De headset zit comfortabel op het hoofd, zelfs tijdens lange speelsessies. Ik had geen last van warme of pijnlijke oren, iets wat ik bij andere headsets wel eens ervaar. Het lichte ontwerp (265 g) draagt hier zeker aan bij.
Een groot pluspunt is de intrekbare microfoon. Als je even alleen wilt luisteren, schuif je de microfoon eenvoudig weg, wat zorgt voor een strakke, minimalistische look.
Functionaliteit: slim en gebruiksvriendelijk
• Arctis Companion App: De voorinstellingen in de app, ontwikkeld in samenwerking met game-ontwikkelaars, zijn een geweldige toevoeging. Je kunt het geluid aanpassen zonder je game te verlaten, wat erg handig is.
• Accu en gebruiksgemak: De accuduur van 60 uur is indrukwekkend. Bovendien geeft de headset aan hoeveel batterij er nog over is, zodat je nooit onverwacht zonder stroom zit. De USB-C-aansluiting maakt opladen snel en eenvoudig.
• Draadloze connectiviteit: De headset biedt een groot bereik en Quick-Switch draadloze functionaliteit, waarmee je eenvoudig schakelt tussen 2,4 GHz en Bluetooth. Dit is handig als je tijdens het gamen een telefoongesprek wilt aannemen.
Conclusie
Ik heb de headset mogen testen voor review.nl. De SteelSeries Arctis Nova 5P White is een topklasse headset die perfect past bij de PlayStation 5. Met uitstekende geluidskwaliteit, handige functies zoals de Arctis Companion App, comfortabel design en een indrukwekkende accuduur is dit een geweldige keuze voor zowel casual gamers als hardcore spelers.
Pluspunten
- Uitstekend geluid met Tempest 3D Audio
- Comfortabel, ook bij lange speelsessies
- Intrekbare microfoon
- Lange accuduur en USB-C-oplader
- Groot draadloos bereik