De Home 350 is prima verpakt en is dus ook heelhuids gearriveerd. Wat me direct opviel is dat het een zwaar apparaat is voor z'n omvang. Niet dat hij klein is, maar over het algemeen zijn apparaten van dat formaat een stukje lichter.
Alleen al dat gevoel geeft mij nog meer zin om hem snel aan te sluiten en aan het spelen te krijgen.
Het aansluiten is een fluitje van een cent. Aangezien de HomeCinema mijn huis nog niet zo lang geleden verlaten heeft staat de HEOS app nog steeds op mijn telefoon. Natuurlijk heb ik eerst dat apparaat verwijderd in de app.
Het aansluiten van de Home 350 is een kwestie van de stekker in het apparaat steken, een goed plekje zoeken om hem neer te zetten en daarna de stekker in het stopcontact steken.
Het opstarten duurt even. Maar als hij daar klaar mee is druk ik op de connect knop op de achterkant en begint het groene lampje te knipperen ten teken dat hij gevonden kan worden door de HEOS app.
De app geopend, op apparaat toevoegen gedrukt en na een tiental seconden meldt de app dat er een apparaat is gevonden. Bevestigen dat dit het juiste apparaat is en na korte tijd is hij toegevoegd aan je netwerk.
Dan komt het spannendste moment, doet hij het ook echt? Nou, daarin ben ik niet teleurgesteld. Eerst heb ik voor de zekerheid de volumeregeling in de app wat omlaag gezet, aangezien ik nog niet weet hoeveel geluid er in eerste instantie uit dit apparaat gaat komen.
Via TuneIn heb ik een radiozender opgezocht, op nu afspelen gedrukt en een vijftal seconden later komt het eerste geluid uit de Home 350.
En dat valt me niet tegen. In eerste instantie bevalt het geluid me zelfs beter dan het geluid uit de HomeCinema HS1. Ook na lange(re) tijd luisteren blijf ik dat gevoel houden. Ik mis de subwoofer totaal niet.
Ik heb allerlei soorten muziek op het apparaat afgespeeld. Van ballads tot stevige rock en van techno tot popmuziek uit allerlei jaren.
Waar ik een beetje een zwak voor heb is de muziek van The KLF. Degene die deze muziek kent en waardeert weet waarschijnlijk wel waarom. En dat volume heb ik flink omhoog geschroefd. Daarbij is er pas bij een zeer hoog volume sprake van vervorming van het geluid.
Dat is echt netjes te noemen. Bij de HomeCinema HS1 was hier bij een lager volume al sprake van.
Ook mis ik de aparte subwoofer totaal niet. De speakers in de behuizing zijn naar mijn mening goed gebalanceerd. Zowel The KLF als ook Evanesence met My Immortal klinken fantastisch.
Die laatste song is een stuk gevoeliger en dat gevoel weet ook goed bij je naar binnen te dringen.
Wat ik een bijzonder goede toevoeging vind zijn de aanraakknoppen op de bovenkant van de HEOS 350. Als je hand in de buurt komt lichten die knoppen op en kun je snel je keuze maken (6 presets en volumeregeling).
De presets zijn eenvoudig in te stellen door bij een gekozen station de preset ingedrukt te houden.
Ik heb een poging gewaagd om de Home 350 via bluetooth te koppelen om het geluid van de recente OLED TV van LG via de Home 350 af te laten spelen.
Maar wat ik ook gezocht en geprobeerd heb, dat is me helaas niet gelukt. En dat vind ik wel een nadeel. Ik ben al 30 jaar een echte Formule 1 fan en het had me geweldig geleken om het geluid van de auto's via de Home 350 te kunnen beluisteren.
Pluspunten
- Stevig geluid
- Eenvoudige installatie
Minpunten
- aansluitmogelijkheden
- Wegvallende Wi-Fi verbinding