Ik heb een airbike gekozen i.p.v. een hometrainer omdat de tweede alleen het onderlichaam traint en de eerste zowel het bovenlichaam als het onderlichaam. De airbike maakt de workout dus efficienter. Na afloop ben ik uitgeput, meer dan na een workout op de hometrainer. De extra zware inspanning levert wel op: ik merk dat mijn conditie verbetert door het trainen op de airbike. Het tempo van mijn hardlopen is bijvoorbeeld omhoog gegaan. De FitBike Beast is bijzonder degelijk gebouwd. Hij is zwaar, wat betekent veel metaal, dat de stevigheid ten goede komt. Gezien de grote krachten die op een airbike worden uitgeoefend en de daaruit voortvloeiende slijtage is degelijkheid voor mij het belangrijkste aanschaf-criterium. De FitBike Beast voldoet wat dit betreft geheel aan de verwachtingen. Het enige min-punt vind ik het zadel: het zit niet stevig vast (er zit zijwaartse speling in de constructie) en hij kan niet ver genoeg naar voren worden gesteld (wat nadelig is voor een klein persoon, zoals ik). Het apparaat is duur, maar z'n prijs wel waard.
Pluspunten
- Degelijkheid is top
- Efficiente & effectieve training
- Fijne, adequate & eenvoudige display
Minpunten
- Zadel-constructie niet goed gefixeerd
- Zadel kan niet ver genoeg naar voren
- Display alleen calorieen, geen kilo-joules