Nu een aantal weken in mijn bezit. Bij het uitpakken leek het wel een cadeautje. Helaas kwam daarna snel de teleurstelling want van gebruiksgemak was geen sprake. Voor de combinaties van attributen waren uitgevonden was ik al enkele uren verder. De gebruiksaanwijzing is lastig te lezen zo ook de snelle handleiding voor het snel in gebruik kunnen nemen.
Daarbij kwam ik tot de conclusie dat ik een essentieel onderdeel miste in de doos die ik nodig had voor het gebruik van de snijschijven. Voor ik de juiste persoon aan de telefoon had bij het servicecentrum was ik drie telefoontjes verder. Na 3 dagen kwam uiteindelijk het missende onderdeel en kon het feest beginnen.
De blender doet wat hij moet doen en is snel en alles gaat fijn. Smoothies in een handomdraai. Geen soep in gepureerd. Twee keer overgieten is zonde van de restjes die achterblijven en een staafmixer gaat echt sneller. Er zit geen schenk tuitje aan de kan.
De Deeghaak maakt een mooi deeg al draait de deeghaak erg snel wat ervoor zorgt dat het deeg erg aan de randen blijft plakken/liggen waardoor ze niet goed mengen. Een lage aantal toeren zou beter zijn naar mijn idee.
De vele snijschijven die bijgeleverd worden zijn onduidelijk waarvoor ze dienen. Een duidelijk plaatje met het eindresultaat zou fijn zijn. Op de schijven mag ook een vermelding gestanst worden waarvoor ze dienen (zoals raspen, friet, julienne snijden). Het opbergen is niet prettig vanwege de scherpe gedeelten kan je ze niet goed opbergen aangezien er geen opbergsysteem is bijgeleverd. Ze zitten los verpakt in een zakje die geen lang leven zijn bekoren.
Schoonmaken is redelijk makkelijk, al droogt het plastic niet goed in de vaatwasser en blijft er erg veel water in bijvoorbeeld de mengkom liggen. Er zitten veel ribbels en hoekjes in de verschillende element die goed gereinigd moeten worden dat is best lastig als het iets is ingedroogd. Het opbergen van alle attributen is wel een enorme aanslag op je kastinhoud. Niet alles past in de mengkom zoals beloofd.
Mijn conclusie is dat het een ideale keukenhulp kan zijn bij grote hoeveelheden te bereiden voedsel. Om een ui te snijden is het handmatig snijden veel sneller. De machine doet wat hij moet doen, maakt geluid dat niet als te hard wordt ervaren. Krachtige motor. Mooi design waardoor een plaatje op het aanrecht. Kabel netjes weg te bergen.
Pluspunten
- mooi design
- krachtige motor
- veel attributen bijgeleverd
Minpunten
- onduidelijke gebruiksaanwijzing
- opbergen van snijschijven met kans op snijden