Tefal YT2020 Care For You First YT2020 automatische kledingstomer - Reviews

Review type:

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 15 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Tefal YT2020 Care For You First YT2020 automatische kledingstomer op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

7,7

fabbie 22-11-2024

Tijdbesparend en effectief

Ik gebruik de Tefal Care For You First YT2020 Automatische Kledingstomer nu een tijdje. Voor mij een geweldig en tijdbesparend apparaat binnen mijn huishouden. Het voorziet zeer goed in mijn behoefte om mijn kleding snel en gemakkelijk op te frissen en ontkreuken. Ideaal. De strijkplank heb ik sinds de aanschaf van dit apparaat niet meer gezien. De verschillende programma's van de stomer maken het eenvoudig om het apparaat te bedienen, naar wens. Het is gebruiksvriendelijk waardoor ik ook mijn kleding, gemaakt van kwetsbare stoffen, durf te stomen met een goed resultaat. De automatische functie zorgt voor tijdbesparing want het apparaat doet alles voor je. Alleen zelf je kleding erin hangen en het juiste programma selecteren. Wel vind ik het apparaat wat aan de grote kant.. geen idee of het kleiner kan met dezelfde krachtige leverprestaties. Alle voordelen van dit apparaat zorgen ervoor dat ik blij met mijn aankoop en het veelvuldig zal gebruiken.

Pluspunten

• Tijdbesparend
  • Gemakkelijk

Minpunten

• Groot apparaat

mattswing 20-11-2024

Wat een goede uitvinding

Ik heb onlangs de Tefal Care For You First YT2020 Automatische Kledingstomer aangeschaft en ben zeer tevreden met mijn aankoop. Deze kledingstomer is een geweldige aanvulling op mijn huishouden, vooral omdat ik altijd op zoek ben naar manieren om mijn kleding snel en efficiënt op te frissen zonder de strijkplank te hoeven gebruiken. Het apparaat is eenvoudig te gebruiken en heeft verschillende programma's die geschikt zijn voor verschillende soorten stoffen. Of het nu gaat om delicate zijde of een dikke winterjas, de Tefal Care For You stoomt alles netjes en zonder het risico van beschadiging. Wat ik vooral prettig vind, is de automatische functie: ik kan mijn kleding erin hangen, het juiste programma selecteren, en de stomer doet de rest. Geen gedoe meer met handmatig stomen! Daarnaast is het apparaat stil en compact, waardoor het makkelijk op te bergen is. Het is ook energiezuinig, wat een groot pluspunt is voor een regelmatig gebruik. Kortom, deze kledingstomer is een geweldige oplossing voor iedereen die graag verzorgd voor de dag wil komen zonder uren te besteden aan strijken. Een absolute aanrader! Ik heb wel een klein minpuntje Het apparaat is wel erg groot, maar dat weegt niet op tegen alle voordelen van het apparaat. Ben er blij mee.
Lees minder

Rogier 19-11-2024
  • Product afgelopen week in bezit

Compacte ontkreuk stomerij

Zonder enige voorbereiding de doos geopend en begonnen met monteren en testen. Uitpakken en monteren is eenvoudig en prima alleen te doen.

Na eerste test kwamen we erachter dat er stabilisator flappen uitgeschoven kunnen worden, was op onze tegelvloer ondergrond niet nodig. Staat heel stabiel. De brede klem gewichten hadden wij op overhemden gebruikt, was niet de bedoeling volgens de handleiding. De opfris modus getest op een nette broek. Dit programma duurt standaard 20min en wordt na enkele minuten stomen best luidruchtig. Lijkt een "zachte" föhn geluid te zijn. Op zich te begrijpen omdat je de kleding droog uit de stomer wilt halen. Resultaat was prima, broek voelt en ruikt alsof het van de stomerij vandaan komt.

Met deze kledingstomer incl afstandsbediening is het ontkreuken en opfrissen met de automatische programma's eenvoudig te bedienen en handig in gebruik. Met een programmaduur van 10-30 minuten heb je tijd voor andere dingen omdat het een automatisch programma betreft als het eenmaal gestart is. De eerste indruk van het 20min ontkreuk programma met stoomfunctie met drie kledingstukken is positief, mijn vrouw was positief verrast. De overhemden waren niet strijk glad maar wel voldoende ontkreukt. We gaan nog testen hoeveel het resultaat beter wordt met twee of een kleding stuk en een programma van 30min. Al met al een gebruiksvriendelijk apparaat.

Tefal claimt dat het een energiezuinig apparaat is en tot 40% minder energie gebruikt dat traditioneel stomen. Met een aansluitvermogen van 1500W is het een energieverbruiker waar je rekening mee gaat houden als het lang aanstaat. Hoe veel ga je stomen en opfrissen per dag?

Pluspunten

• Relatief compact
  • Eenvoudige bediening
  • Opfris en ontkreuk resultaat is prima

Minpunten

• prijs
  • geluid tijdens drogen
  • Heeft t ruimte nodig (sta in de weg)

g.koeling 14-11-2024
  • Product afgelopen week in bezit

Zeer tevreden

I************@g******** 05-10-2024
  • Product getest
De stoommachine is een heel gebruiksvriendelijk apparaat. Het opbouwen (en afbreken) en instellen spreekt aardig voor zich en vergt weinig moeite om uit te zoeken hoe het werkt.
Het is een vrij groot apparaat. Qua design is dat niet zo erg, het oogt bijzonder maar niet lelijk. Maar het neemt wel ruimte in. Er kunnen 3 kledingstukken tegelijkertijd in om te verzorgen.
Het water is simpel aan te vullen en het menu is zeer overzichtelijk en simpel..
Voor de behandeling Klik je verzwaarders vast aan de kleding waardoor het straks getrokken wordt. Hoe dit uitwerkt op tricot weet ik niet. Dit hebben we niet geprobeerd.
Het functioneert redelijk goed. Met stuggere kleding heeft het apparaat wel moeite om kreukvrij te krijgen. Überhaupt kan je kleding beter 20 dan 10 minuten laten stomen om een goed/beter resultaat te krijgen

Marc 04-10-2024
  • Product getest

Te mooi om waar te zijn?

6,0
Dit product leek ons een interessant alternatief voor strijken, een klus die nooit leuk is maar wel gedaan moet worden. We waren sceptisch over de belofte dat het een volwaardig vervangmiddel zou zijn voor traditionele strijkmethoden.

Na het gebruik van het apparaat moeten we echter concluderen dat de Tefal Care For You First inderdaad niet aan onze verwachtingen voldoet. Het resultaat was teleurstellend en kwam niet in de buurt van wat we van strijken gewend zijn. We hebben geprobeerd om kledingstukken twee keer te behandelen, wat enige verbetering gaf, maar het blijft verre van hetzelfde als strijken.

Misschien dat we in de toekomst een vernieuwd model willen uitproberen, maar op dit moment sluit dit apparaat niet aan bij onze wensen. Het is ook noodzakelijk om regelmatig water bij te vullen en het apparaat neemt behoorlijk wat ruimte in beslag, vergelijkbaar met een strijkplank.

Daarnaast is het ophangen van de kledingstukken niet erg eenvoudig, waardoor de taak nog steeds als vervelend wordt ervaren.

Pluspunten

• Je hoeft niet meer te strijken!

Minpunten

• Haalt het niet bij resultaat van strijken!

Cyrtje 25-09-2024
  • Product gekocht

De Perfecte Oplossing voor Kreukvrije Kleding!

10,0
Ik ben super blij met de Tefal Care For You First YT2020 Automatische Kledingstomer! Dit apparaat maakt het stomen van kleding heel makkelijk. Je hoeft alleen maar je kleding erin te hangen, een programma te kiezen, en de stomer doet de rest. Binnen een paar minuten zijn je kleren kreukvrij en fris.
Het werkt goed voor verschillende soorten stoffen. Wat ik ook fijn vind, is dat het apparaat stil en simpel te gebruiken is. Het bespaart me echt tijd en moeite, vooral omdat ik meerdere kledingstukken tegelijk kan stomen.

Pluspunten

• Volledig automatisch
  • Snel en efficiënt
  • Gebruiksvriendelijk
  • Compact en stijlvol ontwerp

Mevr. Stomer 14-09-2024

Tefal Care For You First YT2020 - Gemengde ervaringen

6,0
Ik had hoge verwachtingen van de Tefal Care For You First YT2020 kledingstomer toen ik het apparaat kocht. In eerste instantie was ik behoorlijk positief over het toestel. Het gebruiksgemak is geweldig: je hangt je kledingstukken erin, drukt op start, en het apparaat doet de rest. Het automatisch opfrissen en stomen van kleding werkt erg handig, vooral voor delicate stoffen die niet in de wasmachine kunnen.

Helaas begon het enthousiasme al snel te dalen. Het apparaat is behoorlijk groot en onhandig om te verplaatsen. Dat is op zich nog wel te overzien, maar na een paar keer gebruikt te hebben, begon het apparaat regelmatig een foutmelding te geven in verband met het waterreservoir. De stomer stopt dan met werken en geeft aan dat er een probleem is met het water, terwijl het reservoir gewoon correct is gevuld.

Het grootste probleem is dat deze foutmelding om de paar minuten terugkomt, waardoor ik het apparaat telkens handmatig opnieuw moet opstarten. Hierdoor moet je letterlijk naast het apparaat blijven staan om het in de gaten te houden, wat het automatische aspect volledig ondermijnt. Dit maakt het praktisch onmogelijk om het nog effectief te gebruiken.

Al met al ben ik helaas teleurgesteld. Wat begon als een veelbelovend apparaat voor het opfrissen van kleding, blijkt uiteindelijk niet betrouwbaar genoeg voor langdurig gebruik.

Pluspunten:

Gebruiksvriendelijk en eenvoudig in te stellen
Ideaal voor het opfrissen van delicate stoffen
Minpunten:

Groot en onhandig om te verplaatsen
Foutmeldingen met het waterreservoir na enkele keren gebruik
Onbetrouwbaar door constante onderbrekingen tijdens het stomen

Pluspunten

• Gebruiksvriendelijk en eenvoudig in te stellen
  • Ideaal voor het opfrissen van delicate stoffen

Minpunten

• Groot en onhandig om te verplaatsen
  • Foutmeldingen met het waterreservoir

Onvoldoende
Onvoldoende

j************@g******** 12-09-2024
  • Product getest
Wij hebben al een handstomer maar omdat we dat niet het beste resultaat vinden geven zijn we gezwicht om de Tefal Care For You First YT2020 te proberen. Het is een flink groot apparaat en vooral mijn vrouw vind het erg lelijk dus wil ze het niet in de slaapkamer hebben. Fijn is wel dat je je kleding erin hangt en dan kan gaan douchen. Nadeel is dat je eerst alle klemmen erop moet doen. Het resultaat is redelijk maar niet geweldig. En de prijs is behoorlijk. Kortom fijn voor het opfrissen van kleding en licht kreukels uit kleding te halen.

AmandaK 11-09-2024
  • Product getest

handig in gebruik en haalt kreukels uit je kleding

7,0
Nadat we lang hebben getwijfeld, kozen we uiteindelijk voor de Tefal Care For You First YT2020. Omdat we strijken echt niet leuk vinden, gebruikten we eerder al een handstomer om kreukels uit onze kleding te halen, maar dat bleek ook behoorlijk wat werk te zijn. Dit apparaat leek ons een handige oplossing om dat gedoe te verminderen.

Het apparaat is vrij groot, dus het vinden van een geschikte plek in huis kostte wat moeite. Hoewel het inklapbaar is en kan worden opgeborgen, laten wij het liever staan omdat het opzetten wat omslachtig kan zijn.
Tijdens het gebruik geeft het apparaat wat warmte af, wat logisch is gezien de stoomfunctie, maar houd hier rekening mee als je het ergens neerzet.

Een van de voordelen is dat je meerdere kledingstukken tegelijk kunt stomen, wat erg handig is, bijvoorbeeld voor een aantal overhemden. Wel moet je gewichten of klemmen aan de kleding hangen om ze strak te houden, wat wat extra tijd kost. Daarnaast is het belangrijk om het waterreservoir goed gevuld te houden. Gelukkig gaat één vulling meerdere stoomsessies mee, dus het is niet nodig om na elke sessie bij te vullen.

De bediening is eenvoudig. Je zet het scherm omhoog, gebruikt de afstandsbediening om het apparaat aan te zetten, en binnen enkele minuten is het klaar voor gebruik. Zodra je gewend bent aan het proces, werkt het apparaat heel prettig. Let er wel op dat je de gewichten goed hangt en de kleding niet te lang laat hangen na het stomen, want dan kunnen er juist weer nieuwe kreukels ontstaan.
Daarnaast is het apparaat stil in gebruik; je hoort het nauwelijks werken.

Al met al zijn we erg tevreden met onze aankoop! Het apparaat is vooral ideaal als je weinig tijd of zin hebt om te strijken, en de stoom zorgt er bovendien voor dat de kleding fris ruikt.

Pluspunten

• haalt de meeste kreukels uit je kleding
  • makkelijk in gebruik

Minpunten

• gereed maken kost wat tijd
  • groot product

LucasM 11-09-2024
  • Product paar weken in bezit

De Tefal YT2020 Care For You kledingstomer is echt een handig apparaat als je snel en eenvoudig je kleding wilt opfrissen. Het is heel gebruiksvriendelijk en de afstandsbediening maakt het nog makkelijker. Vooral voor pakken en overhemden werkt hij uitstekend, en het apparaat kan zelfs helpen om kleding sneller te drogen. Een groot voordeel is dat het reinigen van pakken zo goed werkt, dat je minder vaak naar de stomerij hoeft.

Er zijn echter ook wat minpuntjes. Het waterreservoir is aan de kleine kant, dus je moet het vaak al na twee sessies bijvullen. Bij heel dunne stoffen kan het gewichtje soms van de kleding afvallen. En hoewel de stomer goed werkt bij de meeste kledingstukken, passen lange jurken niet goed, waardoor ze niet glad worden. Bij sterk gekreukelde kleding zie je ook verbetering, maar het resultaat is niet altijd perfect.

Toch blijft het een echte aanrader. Het bespaart je veel tijd, is eenvoudig op te bergen en werkt goed genoeg om je dagelijkse routine een stuk gemakkelijker te maken, vooral als je vaak nette kleding draagt.

Pluspunten

• weinig moeite voor gladde kleding
  • Gemak
  • Prettige geur

Minpunten

• Waterreservoir
  • Niet perfect glad

Ivo 09-09-2024
  • Product getest

Fijn handzaam apparaat, maar niet geheel kreukvrij

6,0
De kledingstomer kwam binnen en ik ben aangenaam verrast door hoe compact het verpakt is. Het apparaat installeren is een fluitje van een cent. Je kunt kiezen uit verschillende standen, stomen, opfrissen of reinigen. Bijgeleverd zijn nette hangertjes en speciaal verzwaarde klemmen om de kleding strak te trekken en hiermee kreukels te voorkomen. Het opfrissen gaat snel en werkt erg goed, kleding die je al een dag gedragen is zo gemakkelijk opgefrist en dat zonder wasmiddel! Ik heb meerdere overhemden in de stomer gedaan en verschillende hoeveelheden klemmen geprobeerd, het aantal kreukels neemt wel af en het is een stuk beter dan hoe het uit de wasmachine komt, maar er blijven toch vaak nog wel wat kreukels over. Voor zakelijk overhemden dragen is dit voor mij niet goed genoeg. Ik zal na het stomen, alsnog de overhemden strijken om ze echt kreukvrij te krijgen.

Pluspunten

• zeer makkelijk te bedienen
  • handig opvouwbaar

Minpunten

• niet volledig kreukvrij
  • prijs

BdelaMontagne 05-09-2024

Tijdsbesparende kledingstomer

Ik heb deze Tefal kledingstomer nu een aantal weken in gebruik en ik ben overwegend positief. Tefal belooft snel en gemakkelijk je kleding te kunnen opfrissen en ontkreuken zonder dat je er zelf veel tijd aan kwijt bent.

Uit de doos het apparaat in elkaar zetten is zo gebeurt en wijst zichzelf. Hij wordt geleverd met drie roterende kledinghangers en een aantal grote en kleine spanklemmen waarmee je je kleding kunt spannen. Ook zit er een afstandsbediening bij zodat je hem gemakkelijk kunt bedienen.

Het apparaat zelf komt relatief compact binnen, maar eenmaal uitgeklapt is het toch best wel een groot ding. Je kunt hem na elk gebruik weer inklappen, maar dat is niet in 5 seconden klaar dus in de praktijk komt het er vooral op neer dat hij volledig uitgeklapt staat.

In het dagelijks gebruik maakt hij zeker de beloften waard! Je hangt je kleding in de cabine, plaatst de spanklemmen en na afloop van het programma komt het er nagenoeg kreukvrij uit. Je moet wel even opletten met de spanklemmen waar je deze op je kleding plaatst want soms zie je nog een afdruk daarvan in je kleding staan. Ook ben ik erg positief over de opfrisfunctie waarmee je je kleding even gemakkelijk op kunt frissen. Dit is vooral handig nadat je bijvoorbeeld de hele avond in de buurt hebt gestaan van een BBQ, houtkachel of iemand die rookt.

Al met al doet het apparaat zeker wat het belooft, maar of het nou echt ontzettend veel beter werkt dan bijvoorbeeld mijn stoomreiniger dat durf ik niet te stellen. Het voordeel zit hem vooral in het feit dat je je handen vrij hebt om in de tussentijd andere dingen te doen. Bij een stoomreiniger moet je nog altijd zelf de strijkbout over je kleding halen. Qua strijkresultaat durf ik misschien wel te zeggen dat de stoomreiniger beter is, maar dat gaat wel ten koste van tijd. De functie voor nare geurtjes is wel echt top.

Pluspunten

• Kost weinig tijd
  • Goed resultaat

Minpunten

• Relatief groot
  • Soms afdruk van klemmen in kleding

Kev 04-09-2024
  • Product getest

Groot ding maar doet voor mij z'n werk

Ik heb de Tefal Care For You First YT2020 nu een tijdje in gebruik en ben er erg tevreden over. Het apparaat is een uitkomst voor het snel opfrissen van kledingstukken die je niet meteen wilt strijken. Vooral voor overhemden is het een fijne oplossing. De ergste kreukels worden effectief weggewerkt, waardoor de kleding er weer netjes uitziet zonder dat je de strijkplank hoeft uit te halen.

Wat ik ook erg prettig vind, is dat je simpelweg je kleding aan de hanger hangt, de stoomcabine sluit en de machine de rest doet. De 360 graden draaiende kledinghangers zijn een slimme toevoeging; je hoeft zelf niets meer te doen nadat je de kleding hebt opgehangen. Dit maakt het apparaat in het dagelijks gebruik bijzonder handig.

Een nadeel van de stoomcabine is echt wel de grootte. Het heeft dan een 'compact' ontwerp als deze ingeklapt is maar dat doe je eigenlijk niet omdat het best bewerkelijk is. Houd daar wel rekening mee, je schuift hem niet zoals een strijkplank ergens tussen.

Een ander pluspunt is de geurtjestest. Ik was aangenaam verrast door hoe goed het apparaat nare luchtjes uit kledingstukken verwijdert, al moet ik erbij zeggen dat dit proces wat langer duurt dan verwacht. Toch is het resultaat overtuigend.

Al met al ben ik blij met deze aankoop. Het scheelt me flink wat tijd en moeite, vooral op drukke dagen wanneer ik snel mijn kleding toonbaar wil hebben. Het is niet bedoeld om het strijkijzer volledig te vervangen, maar voor die vervelende kreukels en het opfrissen van kleding is dit apparaat een echte aanwinst. Wat mij betreft mag de adviesprijs wel iets omlaag om het ook betaalbaar te houden.

Pluspunten

• Meeste kreukels weg
  • Weinig zelf doen
  • Opfrissen helpt merkbaar

Minpunten

• De grootte van het apparaat
  • Geeft warmte af, goed ventileren

k**************@g******** 01-09-2024
  • Product gekocht
De YT2020 kledingstomer is een compacte en gebruiksvriendelijke oplossing voor het snel opfrissen en ontkreuken van kleding. Met een vermogen van 1500 watt warmt de stomer binnen 30 seconden op, waardoor je snel aan de slag kunt. Het waterreservoir van 250 ml is voldoende voor ongeveer 15 minuten stoom, wat ideaal is voor het behandelen van meerdere kledingstukken achter elkaar.

Een groot voordeel van de YT2020 is zijn lichte gewicht en ergonomisch ontwerp, wat het gemakkelijk maakt om hem zowel thuis als onderweg te gebruiken. De stoomkop met meerdere gaatjes verspreidt de stoom gelijkmatig, waardoor hardnekkige kreukels effectief worden verwijderd. Daarnaast beschikt het apparaat over een automatische uitschakelfunctie, wat bijdraagt aan de veiligheid.

Hoewel de YT2020 uitstekend presteert op dunne stoffen zoals katoen en zijde, kan het minder effectief zijn op dikkere materialen zoals wol of zware denim. Het stoomapparaat is relatief stil, maar het waterreservoir had iets groter mogen zijn voor intensief gebruik.

Al met al is de YT2020 kledingstomer een betrouwbare keuze voor dagelijks gebruik. Hij combineert efficiëntie met een compact ontwerp, ideaal voor wie snel en gemakkelijk kreukels uit kleding wil verwijderen zonder gedoe met een strijkijzer.

Joren 28-08-2024
  • Product gekocht

Groter en zwaarder dan verwacht maar werkt prima

7,0
De Tefal Care For You First YT2020 is een innovatief apparaat dat onmiskenbaar helpt bij het verlichten van het strijkwerk. Een nadeel is echter dat het apparaat aan de grote en zware kant is, waardoor het lastig is om het eenvoudig op te bergen. Dit kan een probleem zijn voor huishoudens met beperkte ruimte.
Desondanks levert de Tefal Care For You uitstekende prestaties en is het vooral handig voor het behandelen van overhemden. De geavanceerde technologie zorgt ervoor dat kreukels snel en effectief verdwijnen, waardoor je aanzienlijk minder tijd aan strijken kwijt bent. De gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface maakt dat je zonder problemen de juiste instellingen kunt kiezen en je kleding er altijd perfect uitziet.
Kortom, als je de ruimte hebt voor dit grotere apparaat en op zoek bent naar efficiëntie en gemak tijdens het strijken, dan is de Tefal Care For You First YT2020 een uitstekende keuze

Pluspunten

• Werkt naar behoren

Minpunten

• groot en zwaar
  • toch wat prijzig