Philips Handstomer uit de 5000-serie - Reviews

Bekijk 1 andere uitvoering
Voeg toe aan vergelijker Prijs volgen
Review type:

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 18 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Philips Handstomer uit de 5000-serie op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Manonv 29-10-2024

Enthousiast

Ik mocht de Philips kledingstomer 5000 series (STH5020/40) een aantal weken testen. Ik was in de gelukkige omstandigheid dat ik op reis mocht voor mijn werk. Hoe handig is deze stomer dan! Echt geweldig! Hij is in 30 seconden opgewarmd en je stoomt er heel makkelijk de kreukels eruit. Je hangt je kledingstuk op een hanger of je legt het neer op een platte ondergrond (wel iets lastiger maar het werkt!) de kop van de stomer kan je iets buigen waardoor het gebruik nog makkelijker wordt. Leuk kleurtje ook (zelfs het snoer is roze!). Hij is niet super klein maar dat is het enige minpuntje.

Pluspunten

• Handig om mee te nemen
  • Snel opgewarmd

Minpunten

• Niet super klein

Gebruiker12345 23-10-2024

Makkelijk voor dagelijks gebruik

Ik heb de handstomer mogen testen en ben blij dat ik was geselecteerd! Door een drukke baan wil ik goed voor de dag komen met nette ongekreukte kleding, maar kostte het mij relatief veel tijd om alles netjes te strijken. Hoewel het een beetje appels met peren vergelijken is, vind ik de handstomer een fijne vervanging, doordat het apparaat snel klaar is voor gebruik en de meeste kreukels snel verwijderd. Hij is tevens erg makkelijk in gebruik. Voordat ik het apparaat mocht testen was ik bang dat de stoom mijn hand evt zou verbranden, maar door de meegeleverde handschoen heb ik het apparaat met een veilig gevoel kunnen gebruiken. Ik raad hem aan!

Pluspunten

• snel in gebruik
  • haalt de meeste kreukels weg

Minpunten

• koelt langzaam af

Joke 22-10-2024
  • Product getest

Einde van het strijkijzer tijdperk

7,0
Ik heb de Philips Kledingstomer uit de 5000 serie mogen testen. Allereerst vind ik het design/de kleur leuk en is het handig dat je de kop van de stomer kunt draaien. Zo kom je makkelijk in ieder hoekje van de kleding. Er zit een handschoen bij, blijkt, terwijl ik dat in eerste instantie niet zag. Ik dacht dat het een opberghoes was voor de kledingstomer. Uiteraard gebruik ik ook deze beschermhandschoen, zodat ik mijn hand extra bescherm terwijl ik de kledingstomer gebruik. De handschoen zit me veel te ruim, waardoor ik grip op de kledingstomer verlies en dus wat minder gemakkelijk de kleding kan stomen. Ik laat de handschoen dus liever achterwege. Dat is qua hitte van de stoom ook prima te doen.

De gebruiksaanwijzing is nogal onduidelijk. In plaats van een apart gedeelte voor iedere taal, moet ik naar plaatjes kijken en is de informatie zeer beknopt te lezen. Ik heb dus op het internet nog naar de gebruiksaanwijzing gezocht.

Het waterreservoir is prima los te koppelen en weer in de kledingstomer te klikken. Ik kan er 2 jurken prima mee stomen. Ook warmt de kledingstomer snel op (30 sec is ie warm en klaar om te stomen).

In eerste instantie durf ik bij het stomen niet dicht op de kleding te stomen, daardoor lijkt er niets te gebeuren, omdat je in tegenstelling tot een strijkijzer niet iets hebt om de kreukels glad te strijken. Toch gaan de kreukels er iets meer uit. Het 2e kledingstuk is wat van een dikkere kwaliteit. Ik houd de kledingstomer er nu wel op en de kreukels verdwijnen. IK heb zowel de kledingstomer gebruikt, terwijl het kledingstuk op de hanger hangt, als ook liggend op een glad oppervlak. Liggend, zal ik de volgende keer wel voor de strijkplank kiezen, aangezien het snoer aan de kledingstomer ook niet echt lang is.

Al met al tevreden in de 2 weken test en is de kledingstomer van Philips vooral fijn voor kleding die je graag op vakantie, vanuit de koffer, even uit de kreukels wilt hebben en voor kleding die wat is gaan kreukelen in de kast.

Pluspunten

• mooi design
  • snel opgewarmd en klaar om te stomen

Minpunten

• gebruiksaanwijzing te summier
  • te kort snoer

Joyce 22-10-2024

Steaming hot

Ik heb onlangs de Philips kledingstomer 5000 series een aantal weken mogen testen en ondanks een kritische noot ben ik wel fan!

Ik ben fan van de kleur, ik heb de rood roze versie van deze kleding stomer mogen ervaren, waarbij ik eerst nog dacht dat ik niet eens 1 blouse met de hoeveelheid vocht wat je toevoegt zou kunnen stomen ben ik verbaasd naar het feit hoe lang je kan stomen met zo’n klein beetje water.

Wat niet erg handig is, is dat er gedestilleerd/ gedemineraliseerd water nodig is. Ik heb opgezocht waarom en dat is tegen kalkaanslag, wat natuurlijk door stoom op je kleding kan komen en dat wil je natuurlijk voorkomen! je kan het kopen in bv de supermarkt.

De stomer is handzaam en de gebruiksaanwijzing is digitaal, wat een plus als ene minpunt is voor mij, gezien je extra handelingen moet doen, aan de andere kant raak je het ook niet kwijt.

Wat ik een echt pluspunt vindt is de snelheid in waarin het stoomapparaat te gebruiken is.
Er zitten 2 standen op max en eco, ik heb eerst de eco getest op hardnekkige kreukels in een blouse. Dat kost tijd en geduld met de max stand gaat het een stuk sneller om die kreukels recht te krijgen. De eco stand is perfect voor het opfrissen.

Al met al ben ik zeer tevreden, een minpuntje wat ik nog wel wil noemen is de handschoen, deze is groot en daardoor kan je moeilijk dingen vastpakken, terwijl de functie top is want dat maakt het soms net makkelijker om bepaalde stukjes glad te krijgen zonder dat de hitte in de buurt van je huid komt.

Pluspunten

• snelheid verwarmen
  • resultaat na het stomen
  • functie van de handschoen

Minpunten

• grootte van de handschoen
  • gedestilliseerd water moeten toevoegen

m*******@g******** 21-10-2024

Mooi compact model

Ik heb dit apparaat de afgelopen weken mogen testen. Wat opvalt is de mooie kleur, het lichte gewicht en de snelle opwarmtijd. Er wordt een soort ovenwant bijgeleverd dat erg handig is als je een hoekje van het kledingstuk wilt stomen, want dan kun je je niet branden aan de stoom. Het waterreservoir is makkelijk te verwijderen en te vullen en weer terug te plaatsen. Ik heb het apparaat op verschillende stoffen uitgeprobeerd en ik ben zeer tevreden over het resultaat. Ook fijn dat je de stomer kunt kantelen waardoor je het nog makkelijker kunt richten op het kledingstuk. Doordat het apparaat zo compact is, is het ideaal om mee te nemen voor een vakantie.

Pluspunten

• Licht gewicht
  • Korte opwarmtijd
  • Handige gebruiksaanwijzing
  • Bijgeleverde handschoen

Minpunten

• Snoer had iets langer gemogen

k****************@g******** 21-10-2024
  • Product getest

Ik heb de Philips Kledingstomer 5000 series (STH5020/40) een periode mogen testen. De kledingstomer is een uitkomst voor wie snel kleding wil opfrissen zonder gedoe. Het gebruiksgemak is fantastisch; binnen 30 seconden is het apparaat klaar voor gebruik, wat ideaal is als je haast hebt. Het ontwerp is compact en ligt prettig in de hand, waardoor het ook fijn is om mee te nemen op reis. Het grootste voordeel is dat je geen strijkplank nodig hebt, waardoor je kleding stomen erg efficiënt is. Het resultaat is verrassend goed: kreukels verdwijnen snel en je kleding ziet er weer fris uit. Al met al een handig apparaat voor dagelijks gebruik.

PtrE 21-10-2024
  • Product getest

Voor mij een ideaal apparaatje

Ideaal of overbodig?

Deze handstomer mogen testen.
De stomer wordt geleverd met een soort ovenwant. Als je kleding wil vast houden (strak trekken) dan is dat wel prettig. Stoom is best heet.

Het vullen van het waterreservoir gaat makkelijk. Simpel kliksysteem.
Aanzetten en wachten. Wachten stelt niets voor. Binnen een tiental seccondes is het apparaatje klaar om te gebruiken.
Op verschillende kledingstukken uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat het erg handig werkt.
En sowieso leuker om te doen dan om met een strijkijzer in de weer te gaan om je blouse kreukvrij te krijgen.

De stomer enkele malen gebruikt om mijn broeken ('pantalons', geen spijkerbroeken) na 1 keer dragen op te frissen heeft voor mij echt meerwaarde. Waar er kreukels in waren gekomen waren er ook zo weer uit en voor mijn gevoel waren ze ook echt weer frisser.
Die gaan niet meer naar de stomerij (alhoewel het dan wel veel schoner wordt uiteraard)

Dus ideaal of overbodig?
Voor mij ideaal. In enkele minuten klaar. Geen gedoe met strijkplank, strijkijzer etc.
Hou je van strijken en geld uitgeven aan een stomerij. Dan zou ik de handstomer niet aanschaffen.
Kan je toch weer 3 keer van naar de stomerij :-)

Pluspunten

• snel
  • handig in gebruik

Minpunten

• nog geen kunnen ontdekken

Clemens 21-10-2024

Fijne, compacte handstomer!

Ik heb de Philips kledingstomer 5000 series (STH5020/40) nu een aantal weken mogen testen, en ik ben zeker tevreden met het resultaat. Het apparaat is licht en compact, waardoor het makkelijk op te bergen is. Wat ik heel handig vind, is dat de stomer in slechts 35 seconden opwarmt. Geen gedoe meer met de strijkplank! Kledingstukken die even opgefrist moeten worden, zoals blouses of jassen, zijn binnen een paar minuten kreukvrij. Ook fijn dat je de stomer zowel horizontaal als verticaal kunt gebruiken, en de stoomkop kan verstellen. Een aanrader voor wie snel en eenvoudig zijn kleding netjes wil houden!

Pluspunten

• Warmt snel op
  • Doet goed zijn werk

Minpunten

• Snoer mag iets langer

Top stomer 21-10-2024

Robuuste handstomer

De afgelopen weken heb ik dit handige en mooie apparaat mogen testen. Leuke kleur en erg robuust.
Wordt geleverd in een handige handschoen die tegelijkertijd dient als hulp bij gebruik om kleding glad te stomen. Wel wat topzwaar, maar als je het wat vaker hebt gedaan weet je hoe je hem handig kunt vasthouden en gebruiken. Stoomt eenvoudig vouwen en kreukels uit je kleding. Handig om even snel voor je werk je blouse glad te krijgen. Ik heb hem ook meegenomen toen ik een weekendje weg ging. Warmt snel op dus je pakt hem daardoor makkelijk. Top product.

Pluspunten

• Warmt snel op
  • Eenvoudig vulbaar reservoirtje
  • Mooie kleur.

Minpunten

• Zwaar
  • Groot

m*****@h********** 21-10-2024

Handzaam

Voor deze prijs zo'n handzaam apparaat kopen is het meer dan waar. Ik mocht hem testen wat een handig en snel in gebruik apparaat.
Snel even je kreukels uit je blouse halen of je jasje even opfrissen, zonder je strijkplank te hoeven uitklappen en heel lang te wachten voor je strijkbout warm is.
Snel en handig in gebruik....

Pluspunten

• Licht
  • Snel warm

Minpunten

• Kort snoer
  • Klein water reservoir

MandyK 21-10-2024

Fijne handstomer

7,0
Ik heb dit product een aantal weken mogen testen en ben over het algemeen positief over de functies van het apparaat. De handstomer is goed in staat om je kleding snel kreukvrij te krijgen. Het apparaat is snel warm en ligt daarbij ook goed in de hand. Ik heb na het opmaken van mijn bed even snel de handstomer over het dekbedovertrek gehaald en dat ging heel gemakkelijk, een kleine aantekening is dat wat mij betreft dat het snoer iets langer zou mogen zijn. Wat mij verder meteen opviel toen ik de verpakking opende, was dat de kleur van mijn handstomer niet overeenkwam met de kleur van de afbeelding op de website en op de verpakking. Op de website en de verpakking leek het apparaat rood , maar in werkelijkheid was de kleur een soort van Barbie roze. Iets minder stylish dan ik eigenlijk had verwacht. De bijgeleverde handschoen is handig in gebruik omdat je de handstomer erin kan opbergen, daarnaast is het ook fijn dat je hand goed beschermd wordt tegen de hete stoom.

Pluspunten

• Snel warm
  • Haalt kreukels uit kleding
  • Ligt goed in de hand

Minpunten

• Uiteindelijke kleur viel tegen
  • Snoer iets te kort

Sam1984 20-10-2024
  • Product getest

Handig idee, maar teveel gedoe

5,0
Ik heb de Philips Handstomer uit de 5000-serie twee weken mogen testen, en ik heb er gemengde gevoelens over. Het apparaat is compact, heeft een mooi design en een lange snoer, wat het handig maakt om te manoeuvreren zonder dat het snel in de knoop raakt. De bijgeleverde handschoen lijkt in eerste instantie een slimme toevoeging, maar blijkt later essentieel te zijn om jezelf tegen hete stoom te beschermen. De handstomer verwijdert lichte kreukels, maar daar houdt het ook op. Het apparaat werkt traag, en in mijn geval moest ik alsnog een strijkplank erbij pakken voor een vlakke ondergrond. Aanvankelijk probeerde ik het kledingstuk strak te trekken met mijn hand, wat resulteerde in een hete stoomwolk tegen mijn hand. Met de handschoen aan werd het proces onhandig en tijdrovend, en het eindresultaat was verre van perfect – een niet volledig gladgestreken shirt.

Al met al zie ik mezelf de handstomer niet snel opnieuw gebruiken. Voor mij blijft een traditioneel strijkijzer efficiënter en praktischer, vooral als ik echt kreukvrij resultaat wil. Ook voor op reis vind ik de handstomer overbodig, aangezien veel hotels een strijkijzer kunnen aanbieden via de receptie. Deze handstomer mist voor mij zowel snelheid als gemak, waardoor het uiteindelijk meer gedoe oplevert dan gewenst.

Pluspunten

• Compact
  • Design

Minpunten

• Wachten op stoom
  • Pakt alleen lichte kreukels aan
  • Alsnog strijkplank nodig

Onvoldoende
Onvoldoende

D. 18-10-2024

Mooie handstomer erg stylisch

Ik heb deze handstomer een aantal weken mogen testen. Het design ziet er super mooi uit en ligt stevig in de hand. Het nadeel is dat de stomer na een tijdje wel zwaar aanvoelt. Voor af en toe 1 kledingstuk snel kunnen stomen is dit apparaat ideaal. Voor de grotere hoeveelheden kleding adviseer ik toch een strijkijzer dit gaat nou eenmaal sneller. Het apparaat warmt snel op en maakt af en toe een gek geluid wat lijkt op een onschuldig boertje. De handstomer heeft een eco stand en een max stand zodat je zelf een keuze kan maken voor de hoeveelheid stoom. De kleding wordt snel en efficiënt gestoomd, nare geurtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Al met al een mooi apparaat die doet wat hij moet doen. Het water reservoir had voor mij iets groter gemogen. De bijgeleverde handschoen is ideaal om hem in te vervoeren of af te laten koelen. Waar je goed op moet letten is dat je geen kleding stoomt als je het op dat moment aanhebt hier kun je je goed door verbranden. Stoom de kleding op een hanger maar trek het niet aan om vervoglens te stomen.

• Krachtige stoom
  • Bijgeleverde handschoen
  • Nare geurtjes verdwijnen
  • Snel kreukvrij

Minpunten

• Je kan jezelf snel verbranden
  • Niet voor grote hoeveelheden kleding
  • Maakt af en toe een boerend geluid

Mwroos 16-10-2024
  • Product afgelopen week in bezit

Top apparaat

Voor dot bedrag is het een handzaam apparaat, snel warm, makkelijk in gebruik en eenvoudige bediening.
Doet zijn werk super om even snel op te frissen van kleding en de kreukels eruit te halen. Wel is het snoer vrij kort dus dat is jammer. Maar voorderest super om uit te mogen testen.

Clemens 14-10-2024

Fijne handstomer!

Pluspunten

• Warmt snel op
  • Werkt efficient

Minpunten

• Strijkbout maakt beter kreukvrij

Kreukvrij! 11-10-2024

Mooi en handig apparaat!

Wat een mooi product heb ik de afgelopen weken mogen testen. Natuurlijk maakt de kleur en vormgeving eigenlijk niet uit, maar als je met een huishoudelijk klusje bezig bent en het product ziet er fancy en kleurig uit; maakt het natuurlijk een stukje leuker.
Deze handstomer is snel op temperatuur. En je kunt hem in verschillende standen zetten afhankelijk van welke kleding je wilt stomen. Ik vind de handstomer wel wat zwaar, omdat het gewicht bovenin zit. Het waterreservoir zit onderin. Het stomen gaat snel, dus daarom is dit niet zo erg. Ik gebruik hem vaak met 2 handen en leg mijn kleding neer of hang deze op. Super handig om kreukels uit mijn kleding te halen, werkt echt top! Handig om even een blouse broek of jasje snel mooi glad te krijgen.

Pluspunten

• Warmt snel op!
  • Verwijdert gemakkelijk kreukels en vouwen.
  • Mooie vormgeving en leuke kleur.

Minpunten

• Redelijk zwaar

t******@h********** 08-10-2024
  • Product getest

Wat een super fijn product is dit! Ik heb de afgelopen tijd deze stomer mogen testen en ik ben super tevreden. Hij is heel snel warm en klaar voor gebruik. Het stomen geeft een super goed resultaat, dit had ik echt niet verwacht, en dat zonder strijkplank! Hij is super makkelijk te gebruiken en je kan hem makkelijk meenemen in de hoes die erbij zit (die ook te gebruiken is als handschoen voor bescherming). De kop kun je buigen in verschillende standen zodat je hem naar wens kan gebruiken. En mooi meegenomen, hij ziet er ook nog eens heel mooi uit.

Bianca133 04-10-2024
  • Product afgelopen week in bezit

Ideaal voor kleine kreukels

Ik heb de handstomer nu een aantal dagen in huis om te testen. Ik heb al T-shirts, blousejes en een leather look jasje behandeld met de handstomer en ik ben blij verrast.
De handstomer is met 30 seconden klaar voor gebruik. Het werkt super simpel en je hebt binnen no- time de kreukels weer uit je kleding. Ik vind de handstomer wel een beetje aan de zware kant, vooral omdat het meeste gewicht in de kop van het apparaat zit, voel je dat bij gebruik. Maar voor de korte tijd dat je de stomer gebruikt is dat niet vervelend. Als ik klaar ben, laat ik de stomer weer afkoelen en berg ik hem op in de daarvoor bestemde handschoen. Voor de kleine kreukels in mijn kleding hoef ik nu niet meer helemaal mijn strijkplank en strijkbout te pakken maar enkel de handstomer, ideaal.

Pluspunten

• Makkelijk in gebruik
  • Ziet er mooi uit
  • Werkt

Minpunten

• Zwaar