Drieëntwintig jaar geleden zochten wij een koel-vriescombinatie. Naast een hele hoop voor ons toen bekende merken zagen we ook een mooie hoge RVS kast staan van het voor ons toen nog onbekende Liebherr. We vroegen de verkoper om de prijs van deze fraaie koel-vriescombinatie. Die lag ten opzichte van de andere koelkasten beduidend hoger en dat voor een merk dat "onbekend" was. De verkoper verzekerde ons dat dit merk zo beetje de beste koel-vrieskasten ter wereld maakte. Het was een professioneel merk dat indertijd ook voor de "gewone" consument producten ging leveren. Waar andere merken een keur aan producten leveren, specialiseert Liebherr zich "enkel" in koelen.
Hoewel we de kast heel erg mooi vonden, twijfelden we nog wel omdat we het merk (toen) nog niet goed kende en de prijs hoog was. Na het doorlezen van een folder en wat navraag bij kennissen en familie, toch opnieuw naar de winkel. Tja die kast was echt heel veel mooier afgewerkt dan alle andere koelkasten. De verkoper gaf aan dat hij ten opzichte van de rest ook nog eens heel zuinig was en dat dit merk heel veel langer zou meegaan dan welke koelkast we ook zouden kopen. We besloten de gok te wagen en kochten de koelkast. Daar hebben we geen seconde spijt van gehad.
Twee verhuizingen en 23 jaar trouwe dienst verder ziet de kast er nog steeds fantastisch uit en functioneert nog als een zonnetje. Na al die jaren nog steeds een eye-catcher in de keuken. Nooit hebben we maar ook één probleem of defect gehad. Enkel het stroomgebruik is 23 jaar na aanschaf niet meer van deze tijd. Daarnaast moesten we de vriezer iets vaker ontdooien ivm ijsafzetting aan de binnenzijde.
Duidelijk was dat als we ooit weer een koel-vriescombinatie zouden moeten kopen, dat dit 100% zeker weer een Liebherr zou worden. Geen twijfel mogelijk. De rest van de familie is sinds onze aanschaf in de loop der tijd ook fan geworden.
Omdat onze keuken een upgrade kreeg, wilde toch ook gelijk ook een nieuwe "koelkast", ondanks dat de huidige het nog prima deed. De nieuwe moest wel zo zuinig mogelijk zijn en uiteraard een LIEBHERR.
We hebben nog even getwijfeld of we de zwarte CBNbs 4875 zouden nemen ipv een RVS. Maar na een bezoek aan de showroom in Uithoorn vonden we RVS toch mooier. Daarnaast wilde we het liefst een iets bredere kast en die was er niet in zwart.
De keuze ging toen tussen de Liebher CBNes 5778 Premium en de Liebherr CBNes 5775-20 Premium.
Het display aan de buitenzijde van de 5778 sprak ons niet zo aan. Die kon wel gelijk geleverd worden. Op de 5775 zat een behoorlijke wachttijd. Omdat onze "oude" Liebherr nog steeds functioneerde was dat geen probleem.
Inmiddels staat de Liebherr CBNes 5775-20 Premium in onze nieuwe keuken. Wat een geweldige kast. Superzuinig met energielabel B (erg prettig met de huidige hoge energieprijzen), zelfs de meest zuinige kast in deze klasse die je kunt kopen. Concurrerende merken lopen minimaal 2 labels achter.
Heel veel ruimte in de kast die fantastisch is verlicht met witte led verlichting.
De laden die je helemaal kan uitrekken op kogellagers/rails zijn zo handig. Deze laden trekken zichzelf het laatste stukje naar binnen en zijn tevens zacht sluitend.
De deuren zijn zelfsluitend en door de speciale handgreep erg gemakkelijk te openen. Het "vacuum" zuigen waardoor je wel eens kracht moest zetten om een deur te openen, behoord hiermee tot het verleden. De deur opent met je pink.
Bovendien zijn de deuren soft sluitend. We hebben het in de showroom mogen proberen om de deur zo hard mogelijk dicht te gooien. De deur sluit simpelweg zachtjes.
Mocht een deur langer dan 1 minuut openstaan, dan klinkt een waarschuwing.
Het edelstaal laat inderdaad geen vingerafdruk zien. Dat scheelt schoonmaken.
Ook hoeft deze kast niet ontdooit te worden. Heerlijk.
Wederom een keur aan perfect passende accessoires (botervloot/eierrekje/lekvrije ijsblokjes mal etc) erbij.
We gaan ervanuit dat we ook van deze kast weer 20+ jaar kunnen genieten.
Vooralsnog zijn wij er harstikke blij mee.
En onze "oude" RVS kast heeft een tweede leven gekregen bij kennissen, die er heel erg blij zijn. Nu we de kwaliteit van Liebherr kennen, gaan we ervan uit dat onze kennissen ook nog een flink aantal jaren probleemloos zullen genieten.
Pluspunten
- Zuinig B-label
- Geen vingerafdrukken RVS
- Zelfsluitende en zacht sluitende deuren
- NoFrost
- BioFresh