Nadat onze tafelmodel koelkast het had begeven, werd het tijd voor een nieuwe en grotere koelkast met vriezer.
na lang zoeken op het internet en het vergelijken van vele modellen viel de keuze op de Etna MKV581RVS.
Persoonlijk vind ik het voordeel van de koelkast t.o.v. andere modellen Amerikaanse koelkasten dat je niet hoeft te bukken om te zien wat er in de koelkast ligt.
De koelkast heeft geen waterdispenser in de deur, zodat dit niet ten koste gaat van de ruimte in het koelgedeelte.
En is de ruimte tussen de planken zo groot dat er met gemak een grote soeppan in past.
Verder is het fantastisch dat er een lade onderin zit, waar de temperatuur lager gezet kan worden dan de rest van de koelkast, dit is natuurlijk fijn voor groente, maar ook perfect om bier/frisdrank in te koelen (aldus manlief :-)
Ook was ik erg verrast hoeveel er in de vriezer past: Het bakje waar je ijsklontjes mee kan maken kun je er gewoon uit pakken zodat er met gemak 4 broden in de bovenste twee lades passen, met een zak bolletjes er bovenop.
uiteindelijk heb ik mijn twee oude tafelmodel vriezers (60 en 89 liter) er met gemak in kunnen krijgen doordat de lades zo hoog zijn dat je zakken soepgroente e.d. rechtop en overzichtelijk in de lade kan zetten. Helaas voor de oude vriezers gaan deze nu de deur uit..
Nog een voordeel: er zitten lades in de vriezer, wat bij andere modellen ook niet altijd het geval is (zodat als je de deur open doet alles eruit valt..) Eigenlijk zijn het twee vriezers naast elkaar.
De koelkast ziet er mooi uit, en het valt mee hoeveel geluid hij maakt.
De 5 jaar garantie is ook mooi meegenomen, al hoop ik hier geen gebruik van te hoeven maken.
kortom, een mooie grote Amerikaanse koelkast maar dan met extra veel ruimte en genoeg luxe en gebruiksgemak zonder de onnodige toeters en bellen!
Pluspunten
- mooi strak design
- geen waterdispenser, uitneembare ijsblokjesmaker
- heldere led verlichting
- no frost: minder tot geen ijsvorming
Minpunten
- zijkanten niet van rvs
- geen alarm bij open laten deur vriezer
- rekjes deur niet verstelbaar