Het allergrootste voordeel van deze koelvriescombinatie is de enorme hoeveelheid ruimte van binnen. Vanwege het feit dat de ijsblokjes in de deur van de vriezer worden gemaakt en bewaard, heb je veel ruimte beschikbaar om producten in te vriezen. Op de bovenste plank vriezen nieuwe producten het snelste in.
De koelkast heeft een door-in-door systeem waardoor je je meest gebruikte producten in de bovenste drie schappen van de deur kunnen zetten en dan met het kleine deurtje niet onnodige koelte verliest bij het openen.
Het is zowel een voor- als een nadeel dat de dit apparaat niet is aangesloten op de waterleiding. Hierdoor kun je het plaatsen waar je wilt, krijg je nooit lekkage (zoals bij mijn vorige cool vriescombinatie), maar moet je wel regelmatig de waterbak vullen. Een nadeel is dat de planken niet verstelbaar zijn. Er zitten geen handgrepen op de deur wat wel even wennen is. Hierdoor heb ik al twee keer mijn vingers tussen de deur gehad.
Handig is ook het alarm dat vrij snel klinkt als de deur te lang open is. De koelkast heeft ook een flessenrek en een laatje voor kleine producten.
Het geluid dat de koelkast produceert is vergelijkbaar met de vorige koelvriescombinatie die ik had, en valt heel erg mee. Alleen wanneer je de waterbak in de koelkast terugzetten naar het vullen volgt er even een hard geluid.
In het koelgedeelte kun je met behulp van een schuifje in de onderste lade aangeven of je daar groente of fruit in bewaart, zodat de omstandigheden ideaal zijn voor deze soort.
Een koelvriescombinatie, en helemaal een Amerikaans model, is natuurlijk nooit milieuvriendelijk, maar de verpakking waarin deze arriveerde bevatten echt enorm veel stickers, plastic en karton. De gebruiksaanwijzing is eenvoudig, en eigenlijk kan het lezen daarvan worden overgeslagen, zo vanzelfsprekend is de werking, en zijn de onderdelen van deze koelkast.
Het matgrijze uiterlijk van de koelkast is magnetisch, dus ruimte zat voor eventuele herinneringen of schema’s die op de koelkast gehangen kunnen worden.
De greep van de bakken in de koelkast en de vriezer zitten onder aan in tegenstelling tot mijn vorige apparaat die ze boven aan had, wat even een paar weken binnen is en er voor zorgt dat je dieper moet bukken.
Minpunten
- lage/geen handgreep
- waterreservoir