wij hadden een side by side koelkast van 20 jaar oud, aangezien de kinderen uit huis zijn, dachten we aan een, volgens de nieuwe energie norm A koel/vries combinatie. Ik zag in "de Schouw ", nieuwe brink 20 in Bussum de Liebherr staan, ik vond dit echt een gaaf apparaat, vooral de handles die de koelkast deur als het ware bijna vanzelf openen. Ik ben weer op alle sides gaan kijken en vond ook de biofresh lades waarin groente week kan liggen zonder te verleppen. ik vind ook de deuren mooi geborsteld RVS zonder display in de deur het mooiste.
Ook de app waarmee je van te voren, o.a in de winkel de koelkast op extra vriezen en/of extra koelen kun in stellen, maar er zijn zeer veel instellingen mogelijk. ik heb weer een vrijstaande wel/vriezer gekocht. Wat mij het meest irriteert, zijn de afdekdopjes om de deur richting te veranderen. dit zijn grijze kunststof dopjes op een de mooi geborstelde stalen deuren is dit super lelijk, hier had Liebherr wel iets mooiers op kunnen bedenken. Dan als 2de buiten de voeten om de kast te stellen, moet je ook een pootje onder het scharnier naar buiten draaien dit is volledig in zicht, ook hier had ik een mooiere afwerking van Liebherr verwacht.
De Label A is volledig tot zijn recht, de Liebherr verbruikt de helft aan energie dan onze vroegere side by side
Overigens Is de schouw in Bussum zeer klantvriendelijk, óók na de aankoop. Ik krijg een nieuwe boven deur omdat in mijn deur minuscule deukjes zitten, dit zag ik pas later.
Als laatste, is dit een nauwelijks hoorbare, zeer stille koel/vries combi. De 2 biofresh laden zijn volledig uittrekbaar door een geleide rail, het sluiten gaat mooi zachtjes naar binnen.
Pluspunten
- zeer zuinig
- zeer degelijke afwerking
- De bio fresh zone, extra zone rond 0 graden
- zeer stil
- Temeraturen 3 zones nauwkeurig in te stellen
Minpunten
- lelijk, kunststof afdekdopjes bij omkeren deur
- lelijk pootje onder het scharnier punt op grond