Ik heb deze koelkast gekocht omdat ik een zuinige koelkast zocht. Mijn oude koelkast was inmiddels 20 jaar oud en verbruikte veel stroom.
Deze Liebherr heeft energielabel B. De fabrikant geeft aan dat deze 129kWh per jaar verbruikt. Dat heeft de keuze voor deze koelkast beïnvloed.
Ook dat je de mogelijkheid hebt om de plateaus in de koelkast zelf op iedere hoogte in te delen heeft bijgedragen aan de aankoop van deze koelkast. Ook de RVS afwerkingsstrips geven de koelkast een luxe uitstraling.
Hij is lekker hoog waardoor je veel koel- en vriesruimte hebt. De uitstraling is er mooi met de uitsparing aan de zijkant van de deuren die het handvat zijn. Ik wilde geen koelkast met uitstekende handgrepen. De rvs look staat ook erg mooi in mijn keuken en geeft een luxe uitstraling.
Ik heb wel het ijsblokjes reservoir eruit gehaald en een nieuw ladefrontje voor deze vrieslade besteld. Ik denk nl dat ik de ijsblokjes dispenser te weinig gebruik en het gaat ten koste van de ruimte in de vrieslade. Een nieuw frontje kost ongeveer 19 euro en is makkelijk te verwisselen. Ook de rvs strip kun je overzetten of evt. ook nieuw bestellen.
Ook is het heel fijn dat de vrieslades op een glasplaten staan. Je kunt de vriezer dus ook gebruiken zonder een lade als dat even beter uitkomt.
Conclusie; Ik ben erg tevreden met de aankoop. De koelkast is mooi, ruim en makkelijk in te delen.
Pluspunten
- Glasplateaus koelkast zelf in te delen.
- Vrieslades op glazen plateau.
- 7 jaar garantie na registratie bij Liebherr
Minpunten
- Ijsblokjes reservoir neemt ruimte in.