Dit koffiezetapparaat combineert het beste van twee werelden: koffiebonen en filterkoffie.
Normaliter zetten we koffie via vooraf gemalen koffie dus nu konden we het zelf proberen.
Het apparaat voelt luxe aan en ziet er goed uit. De knoppen zijn duidelijk en verlicht.
De handleiding zorgt ervoor dat de eerste kan koffie in een handomdraai gezet is.
Twee knoppen activeren de hoofdfuncties van het apparaat: grind en brew (malen, brouwen).
Houdt deze knoppen wat langer in om het apparaat aan te zetten in één van deze twee modi.
Tijdens het malen kan gekozen worden uit de maalgraad en de sterkte en aantal kopjes.
De maalgraad bepaalt hoe fijn de koffie gemalen wordt, de sterkte, de hoeveelheid per kopje en het aantal kopjes spreekt voor zich.
Het apparaat kan overweg met allerlei filters maar er wordt aangeraden de Melitta filters te gebruiken.
Wij merkten niet veel verschil tussen de filters van Melitta en goedkopere filters.
De filter gaat in de filterhouder en plaats deze onder de molen.
Druk op grind en het apparaat maalt de bonen zoals in gesteld.
Vul ondertussen het waterreservoir met de gewenste hoeveelheid en plaats deze terug.
Het waterreservoir hoeft niet uitgenomen te worden, alleen het deksel kan ook.
Nadat het malen klaar is schakelt het systeem automatisch naar het zetten van de koffie (brew).
Plaats de filterhouder met filter en gemalen koffie boven de kan, dit gaat er gemakkelijk.
Er kan nu gekozen worden voor de optie pre-brew, dit zorgt ervoor dat er eerst een beetje water over de gemalen koffie gaat voordat het daadwerkelijke zetten begint.
Wij vonden niet veel verschil zitten tussen het wel of niet gebruiken van deze optie.
Nadat de koffie gezet is klinkt een pieptoon zodat duidelijk is dat de koffie gezet is.
De warmhoudplaat blijft nog zo'n 40 minuten warm.
De koffie smaakt goed, maar het is wel even zoeken naar de juiste instellingen.
Wanneer je deze eenmaal gevonden hebt is het gemakkelijk een kan met koffie van vers gemalen koffiebonen te zetten.
Een nadeel is dat er altijd wat koffie in de molen blijft zitten.
Wanneer je dan het apparaat bedient of de kan plaatst of verwijdert kan dit eruit vallen.
Dit zorgt voor wat gemalen koffie onder de molen.
Hetzelfde geldt voor koffie wat door het filter is geweest.
Wanneer je de kan neerzet of weghaalt kan een druppel op de warmhoudplaat vallen.
Pluspunten
- Beste van twee werelden
- Voelt luxe aan
- Na eigen smaak in te stellen
Minpunten
- Gemalen koffie valt uit molen bij bedienen
- Koffie uit het filter valt op warmhoudplaat