Ik heb deze LF Tone Free DFP9 1 week mogen testen en vind de geluidservaring geweldig, het is een genot om muziek te beluisteren.
Door de Meridian sound technologie te gebruiken, lijkt het wel dat hetzelfde van alle kanten komt.
Echte kwaliteit met een mooie krachtige bass, die goed zijn werk doet.
In elke oortje zitten 3 microfoons, die goed hun werk doen. Je bent duidelijk hoorbaar en als je privacy wil hebben, kan je een oortje kort bij je mond houden en fluisteren. Dan op ben je goed hoorbaar voor de andere kant aan de lijn.
Verder wordt deze oortjes oplaadhouder met 2 kabels geleverd. 1 oplaadkabel en 1 kabel met aux aansluiting om de oplaadhouder met een apparaat te verbinden dat geen Bluetooth ondersteunt.
Plug & Wireless. Dit werkt gemakkelijk door een schakelaartje om te zetten op de oplaadhouder.
De Active Noise cancellation werkt op zich goed, maar kan niet alles op de achtergrond laten verdwijnen. Op de fiets blijt het windgeruis aanwezig. Zonder ANC is dit zeker veel erger aanwezig.
De oortjes zijn gemakkelijk in gebruik maar de touchpad op de oortjes zijn erg gevoelig, maar werkt verder goed. Oortjes eruit in oplaadhouder en muziek wordt gestopt , gebruik je de oortjes weer dan gaat de muziek automatisch verder. Je kan ook 1 oortje gebruiken. Dit kan je aan- of uitzetten.
De Bluetooth verbinding komt snel en gemakkelijk tot stand. Met de LG Tone free app kan je gebruik maken van 5 voorgeprogrammeerde equalizer-instellingen, maar je kan ook zelf 2 instellingen naar wens maken. Verder zit er een handige zoekfunctie om je oortjes te vinden als je ze kwijt bent.
Ook de bediening van de touchpad op de oortjes kan je naar wens instellen.
De batterijduur van de oortjes is circa 10 uur, maar met de oplaadhouder nog eens 14 uur.
Hetopladen gaat snel, na 5 minuten heb je al 1 uur luisterplezier.
Verder heeft de oplaadhouder UV-Nano technologie, hetgeen inhoud dat je oortjes in de oplaadhouder voor 99.9 % bacterievrij wordt gemaakt. Werkt alleen met de oplaadkabel.
De oortjes zijn verder van hypoallergeen medische kwaliteit, dit betekent dat er een lage kans is op een allergische reactie.
Door de slanke pasvorm zitten deze oortjes als gegoten en zijn ze fijn om te dragen. Bijna niet voelbaar, dus ook langer in te houden zonder irritatie.
De oortjes kan je ook voor het sporten gebruiken, want ze zijn spatwaterdicht. Ze blijven goed zitten en vallen er niet uit.
Conclusie: zeer mooie oortjes met een geweldige geluidservaring die ik zeker aanbeveelt.
Enigste minpunt dat ik heb ervaren is dat de verbinding geregeld haperde tijdens diverse activiteiten.
Dit heb ik ervaren met meerdere apparaten. Ik kan mij eigenlijk niet voorstellen dat zoiets met dure oortjes mogelijk is, echter kan ik ook de pech hebben gehad dat ik een maandagochtend product heb ontvangen.
Pluspunten
- Geweldige geluidservaring
- Perfecte pasvorm
- Geluidinstellingen
- Snelle oplaadtijd
- UV-NANO technologie
Minpunten
- Prijs
- Verbinding hapert geregeld