Tot nu toe bevallen de dopjes uitstekend. Ik gebruik ze 's avonds en 's nachts in bed en val er mee in slaap. Het is een enorm pluspunt dat het knipperende LED'je niet extreem fel knippert. Het blijft jammer dat werkelijk alle dopjes knipperen, ik heb er al heel wat teruggestuurd naar de winkel. Maar bij deze Sony dopjes valt het dus mee en dat geeft ze een flink voordeel voor mijn specifieke situatie. Ze knipperen ook alleen wanneer de dopjes in gebruik zijn. Als ik 's nachts wakker word en de dopjes liggen naast mijn kussen, heb ik dus niet ineens een fel lampje vlakbij mijn net wakkere oog.
De dopjes zijn snel opgeladen en gaan best lang mee. Ik heb ze nu ongeveer 5 uur in gebruik gehad. Het geluid is goed, het draagcomfort ook. Het geluid van het schuren van de kabel langs mijn lijf en dekbed valt ook alles mee. De dopjes zijn niet noise cancelling maar halen wel heel veel omgevingsgeluid weg.
Als laatste ben ik erg tevreden met het kartonnen doosje om de dopjes in plaats van plastic. Het doosje is ook heel klein en kost weinig ruimte tijdens transport. Er is zeker goed nagedacht over de ecologische voetafdruk van de verpakking.
Er is ook een klein nadeel: het is makkelijk om het verkeerde knopje in te drukken wanneer je volume of aan/uit/pauze wilt gebruiken. Hier is met een beetje oefening goed aan te wennen. Maar het design had hier iets beter gekund.
Pluspunten
- Goed geluid
- Goede prijs
- Prettige pasvorm
- Niet volledig noise cancelling maar wel veel
- LED knippert weinig en niet fel
Minpunten
- Design van bedieningspaneel