Ik heb deze hoofdtelefoon nu ongeveer 3 jaar in bezit en gebruik hem dagelijks. De hoofdtelefoon is volledig gesloten en heeft een goede passieve demping van externe geluiden. De audiotechniek aan boord is naar volle tevredenheid, zeker voor mensen die slechthorend zijn of gehoorschade hebben, de balansregeling is ook handig als je aan één kant minder (goed) hoort. Jammer is dat je beide kanten, dus links en rechts, niet individueel kunt regelen/instellen. Zowel de oorkussens alsook de kussens van de hoofdband zijn van slechte kwaliteit en gingen bij mij 1 dag na het verstrijken van de garantie stuk. De voeding (lichtnetadapter) begaf het na 3 jaar, volledig doorgebrand, reden: slechte goedkope Chinese elco's van Samxon. Sennheiser spreekt van "Verschleißteile" en daar moet je het als consument maar mee doen. Het siert Sennheiser niet deze arrogante houding. Een apparaat waar ik bijna 500 euro voor heb betaald, mag mijns inziens toch echt wel iets langer meegaan. Toen ik Sennheiser wees op de Uneto-VNI levensduurverwachtingen van elektronica en de rechten die een consument heeft ook na de 2 jaar standaard garantie, bleef het stil. Ik heb inmiddels een nieuwe voeding besteld en kan de hoofdtelefoon weer gebruiken.
Pluspunten
- geluidskwaliteit goed
- draagcomfort goed
- balansregeling
- verliesarme digitale geluidsoverdracht
- instellingen voor slechthorenden
Minpunten
- vrij kostbaar
- kwaliteit van adapter en kussens slecht
- hoofdbandkussens kun je niet zelf vervangen
- korte levensduur accu's (2 jaar)
- service kan beter