Wat ik de lezer van deze reviews wil meegeven, is dat de keuze van een hoofdtelefoon persoonlijk is, en dat aankoop over het internet niet altijd verstandig is. Niet alleen vanwege het geluid (hoewel dit vaak toch ook een kwestie van gewenning is), maar zeker ook vanwege het draagcomfort.
De momentum over-ear moet je zien als een portable hoofdtelefoon. Ik vind de momentum klein in vergelijking met de hoofdtelefoons die ik van vroeger ken uit het pre-walkman/I-pod/mobiele telefoon tijdperk.
Het is niet onlogisch dat nu tevens het accent op hanteerbaarheid ligt, maar voor mij zijn de schelpen echt te klein. De hoofdtelefoon klemt bovendien behoorlijk. Ik kan niet volstaan met zeggen dat het draagcomfort niet optimaal is: de hoofdtelefoon doet gewoon pijn aan de oren, en al helemaal in combinatie met een bril.
Het kleine formaat van de schelpen van de hoofd(pijn)telefoon had ik al eerder op het internet gelezen, maar ja, wat is klein? Om deze vraag te beantwoorden: de open ruimte van de ovale schelp, dus waar het oor in zou moeten vallen, is 5,5 bij 3,5 cm (diameters). Mijn oor is in de lengte maar een paar millemeter langer, maar net deze millimeters maken denk ik het verschil tussen zeer aangenaam en pijnlijk.
Over de duurzaamheid kan ik niets zeggen: bij de 'controle' van deze review kwam hier een 7 uitrollen, terwijl ik 'n.v.t.' heb aangegeven.