Via Review.nl kreeg ik de mogelijkheid om de Jabra Elite 8 Active te testen. Deze oordoppen moeten 199 euro kosten. Mijn inziens, ongeacht alle functies en militaire testen die het heeft doorstaan, is deze vraagprijs veel te hoog. Oké, hij is robuust gebouwd en hij heeft een redelijke accuduur, maar in vergelijking tot andere merken is de prijs niet op zijn plaats.
Bouwkwaliteit:
De Jabra Elite 8 Active is gebouwd om lang van te kunnen genieten. Hij heeft 9 militaire testen doorstaan (mil-std 810a), wat aangeeft dat het goed gebouwd is. Volgens Jabra zijn dit “de sterkte oordopjes ter wereld”. Dit had ik graag willen testen, echter moeten deze oordoppen weer retour naar mijn vrienden van Review.nl. De oordoppen zijn omringt door siliconen, welke veel stof aantrekken. Wel is het zo dat ze stof en waterbestendig zijn. Met een IP68 classificatie kan het dus prima in water of zand vallen.
Jabra promote deze oordoppen met Shakegrip. Jabra geeft aan dat de oordoppen hierdoor goed in de gehoorgang blijven zitten. Echter is dit niet het geval. Ook niet na het proberen van de andere meegeleverde groottes eartips.
Er is keus uit 4 mooie kleuren. Grijs, Creme, Donkerblauw en Zwart.
Geluidsweergave:
De hoge, lage en middentonen zijn prima. Het klinkt goed. Maar wederom, in vergelijking met andere merken die 2/3 goedkoper zijn, blinken deze oordoppen niet uit. De telefoongesprekken zijn goed verstaanbaar aan de andere zijde van de telefoon, kreeg ik als feedback. Deze oordoppen heeft 6 microfoons die zorgen voor een goed verstaanbare stem.
Accuduur:
De Jabra Elite 8 active gaan maximaal 8 uur mee met ANC aan en 14 uur met ANC uit. Met de meegeleverde laadcase hierbij opgeteld, krijg je een afspeeltijd van maximaal 32 uur met ANC aan en 56 uur met ANC uit. 5 minuten laden staat tot 1 uur luisterplezier. Zijn de oordoppen leeg, duurt het maximaal 3 uur tot zowel de laadcase als de oordoppen vol zijn.
Prijs/kwaliteit:
Op dit vlak vind ik dat Jabra de plank mis slaat. De helft was acceptabel geweest. 199 euro is teveel voor wat je krijgt.
Voordelen:
- Stofbestendig (IP6X)
- Waterbestendig (IPX8)
- Robuust gebouwd (Militairy rated)
- Prima geluid
- Lange accuduur
- Zuivere telefoongesprekken
- ANC
Nadelen:
- Shakegrip werkt niet zoals Jabra beloofd
- Siliconen trekken stof aan
- Te duur
Pluspunten
- Stof- en waterbestendig (ip68)
- Robuuste bouwkwaliteit
- Prima geluid
- Prima accuduur
- Zuivere telefoongesprekken
Minpunten
- Te duur
- Trekken stof aan
- Shakegrip doet niet wat het beloofd