De afgelopen weken heb ik de Sony ULT Wear mogen testen en daarin heeft deze koptelefoon mij blij verrast! Vanaf het eerste moment dat je de doos opent, komt eerst een mooie hoes tevoorschijn, die de koptelefoon goed beschermt. Wanneer je de hoes openritst, is de koptelefoon mooi opgevouwen te vinden, samen met een oplaadkabel, en een 3,5mm audiokabel.
Na het uitpakken, wilde ik natuurlijk zo snel mogelijk testen hoe de Sony ULT Wear bevalt. En dat is eigenlijk heel goed! In eerste instantie is het geluid een beetje ongebalanceerd en is er vooral heel erg veel bass. Voor de muziek die ik vaak luister heel fijn, maar wanneer je wat meer popmuziek luistert, dan is een iets andere eq instelling wel een aanrader. Gelukkig helpt de app daar goed bij en is een goede instelling snel gevonden. Het geluid klinkt dan mooi vol.
De koptelefoon is erg fijn om te dragen door de zachte oorkussens. Daarnaast is de koptelefoon goed te verstellen en is het geen probleem om deze langere tijd op te hebben. Helemaal na deze een aantal keer gedragen te hebben worden de kussens ietsje soepeler lijkt het en zit de koptelefoon nog fijner dan deze al deed.
Een speciale vermelding krijgt de bass. Deze is met een aparte knop in te stellen in drie niveaus: normaal, hard en heel hard. Hierdoor is per genre makkelijk te schakelen tussen verschillende bassniveau’s.
In de paar weken dat ik de koptelefoon heb getest heb ik deze niet op hoeven laden, terwijl deze uit de doos kwam met 60%. Inmiddels zit deze na best wel veel en intensief gebruik, nog steeds op 43%. De accu is dus gewoon echt heel erg goed. Met draadloze oordopjes die ik gewend ben, is dit wel anders.
Al met al, ben ik enorm tevreden deze Sony ULT Wear en raad ik deze zeker aan wanneer een goede bass gewenst is!
Pluspunten
- Bass!
- Bass!
- App
- Draagcomfort
Minpunten
- Draagbaarheid
- Standaardinstelling equalizer