Design en Bouwkwaliteit
De JBL Live Flex 3 heeft een strak en modern ontwerp dat er zowel stijlvol als functioneel uitziet. De oortjes zijn compact en lichtgewicht, wat zorgt voor een comfortabele pasvorm in het oor. De bouwkwaliteit is solide en duurzaam, waardoor ze tegen een stootje kunnen. De meegeleverde oplaadcase is niet alleen handig voor het opladen van de oortjes, maar biedt ook extra functionaliteit.
Functionaliteit en Gebruiksgemak
De JBL Live Flex 3 is eenvoudig in gebruik en biedt veel handige functies. De Bluetooth-verbinding is snel en stabiel, met een bereik van ongeveer 10 meter. De touch-bediening op de oortjes is intuïtief en reageert goed, waardoor je eenvoudig kunt schakelen tussen nummers, het volume kunt aanpassen of oproepen kunt beantwoorden. Een bijzonder handige functie is de mogelijkheid om de telefoon op te nemen en het geluid in te regelen via de oplaadcase, wat vooral handig is als je muziek luistert terwijl je telefoon aan het opladen is.
Batterijduur
De batterijduur van de JBL Live Flex 3 is uitstekend. Met een volledig opgeladen batterij kun je tot 8 uur luisteren, en de oplaadcase biedt nog eens extra ladingen, wat de totale luistertijd verlengt tot ongeveer 24 uur. Het opladen via de USB-C kabel is snel en eenvoudig, waardoor je de oortjes binnen ongeveer 2 uur weer volledig kunt opladen.
Draagcomfort
Hoewel de JBL Live Flex 3 op veel gebieden uitblinkt, laat het draagcomfort tijdens beweging soms te wensen over. Tijdens activiteiten zoals fietsen of wandelen merk ik dat de oortjes soms uit mijn oren vallen. Dit kan frustrerend zijn, vooral tijdens langere activiteiten. Het zou fijn zijn als JBL verschillende maten oordopjes of stabilisatoren zou aanbieden om een betere pasvorm te garanderen, zodat de oortjes beter blijven zitten tijdens beweging
al met al redelijk tevreden, echter moet ik dus nog erg wennen aan de pasvorm van de oortjes.
Pluspunten
- geluidkwaliteit
- oplaadbare
- bediening