Levering:
In een grote doos van ongeveer 100 Kg. Zorg dat je wat mensen verzameld hebt om hem ergens te plaatsen of zet hem bij de ingang in elkaar en rijd hem naar zijn plekje. Lees eerst goed de handleiding aangezien het mechanisme wat de band schuin kan zetten om hem op te bergen gevaarlijk kan zijn als je niet begrijpt hoe het werkt.
Algemene kwaliteit:
De loopband is van zeer degelijke kwaliteit en loopt kei goed. In elkaar zetten was ook niet heel moeilijk. De plaatjes in de handleiding mogen wel wat duidelijker. Ik weeg zelf rond de 100 kilo en hij loopt ook met mijn gewicht als een zonnetje. Zelfs op lage snelheden heeft de motor er geen moeite mee. Het toetsenpaneel lijkt een soort geplastificeerde laag te hebben waar bij mij her en der "luchtbubbeltjes" onder lijken te zitten. Ik ervaar dit niet als storend of slecht, maar dat kon wel wat netter afgewerkt worden. De schokdemping in de band voelt erg comfortabel en dit is goed voor je gewrichten. Bijna alles is van een soort metaal gemaakt behalve de computer. Die is plastic. De steunen die aan de computer zitten zijn wel stevig genoeg om even op de zijkanten van de band te gaan staan.
Geluid en scherm:
Als je op een lekker tempo rent (9 Km/h of harder) maakt hij wel wat meer geluid maar dit ervaar ik zelf niet als storend. Je kunt er een mat onder liggen die de loopband wat dempt zodat ie wat minder geluid maakt. De toetsen maken geluid en naar mijn mening net wat te hard. Je hoort de piepjes door het hele huis. Maar ja, het is ook geen gameboy natuurlijk :). Het scherm is duidelijk zolang je er maar recht voor blijft staan. Je hebt wel af en toe de handleiding nodig als je een bepaalde training wil kiezen. Maar met experimenteren kom je er ook achter.
Breedte, lengte en opbergen
Ik heb ook totaal niet het idee dat de band te smal is terwijl er bredere banden verkrijgbaar zijn. Smaller is echter niet fijn vind ik. Ik heb verschillende banden in de showroom uitgeprobeerd. De lengte van de band is ook prima. Ik ben zelf 1,87 lang en kan best wel grote passen zetten. Zo groot als ik wil zonder er vanaf te donderen. Je kunt de band omhoog doen zodat je net wat meer plek hebt. Het zou nog toffer zijn als je hem nog compacter kon opvouwen. Maar daar verkoopt betersport dan ook weer een ander model voor. Je kunt hem ook uitbreiden met de iPlus module maar die heb ik niet.
Onderhoud:
De band kun je om de zoveel tijd makkelijk smeren met een smeermiddel wat word meegeleverd en je ook nieuw kan kopen. Dit gaat makkelijk.
Andere bijzonderheden:
De behuizing van de computer lijkt een grille te hebben waar audio speakers achter zouden kunnen of een ventilator lijkt me. Ik vind het jammer dat die suggestie word gewekt terwijl het er niet in zit. Het is wel duidelijk aangegeven op de website.
Conclusie:
Super tof product en een dikke aanrader! Goed bezig betersport!
Pluspunten
- Robuust
- Kan erg langzaam
- Kan harder als de meeste mensen kunnen rennen
- Breed
- Degelijke steunen
Minpunten
- Geplastificeerd toesenbord
- Harde piepjes