Ik heb deze luchtreiniger mogen testen en ik ben erg tevreden over het resultaat.
De luchtreiniger is eenvoudig te bedienen en is eigenlijk vanuit de doos direct te gebruiken nadat je het plastic heb verwijderd.
De bediening gaat via tiptoetsen en is goed te begrijpen.
Aan/uit knop, ventilatiestandknop en een timerknop zit op de luchtreiniger.
De ventilatiestand heeft 4 verschillende snelheden(laag, middel, hoog en automatisch) en maakt eigenlijk alleen op de laagste stand weinig lawaai. De overige standen levert meer dB op.
De hogere snelheden heb ik gebruikt als je even weg bent uit de ruimte, anders is het geluid best hinderlijk. In de automatische stand regelt het apparaat alles zelf. Als de lucht zuiver is dan hoor je het apparaat nauwelijks.
De timerknop kan je gebruiken als je wilt dat de luchtreiniger na 2, 4 of 8 uur automatisch uitgeschakeld wordt.
Bovenop het apparaat zit een luchtkwaliteitsindicator die oplicht tijdens gebruik, deze wordt aangestuurd door een ingebouwde stofsensor. De kleuren blauw, roze en rood geven de luchtkwaliteit aan: zeer goed, goed of slecht.
Ik ben meestal wel sceptisch over luchtreinigers, maar bemerk toch een luchtverbetering doordat de ingeademde lucht beter ruikt.
Als test bij een kooi met 2 cavia's geplaatst en op automatische stand gezet. Normaal hangt er dan een cavialucht, deze is nu niet aanwezig en heeft de luchtreiniger dus zijn werk gedaan.
In hoeverre de lucht echt gezuiverd wordt is kan ik natuurlijk zo niet weten, maar er is merkbaar een andere lucht in de ruimte.
De ingebouwde ionisator, die je aan of uit kan zetten met een aparte schakelaar, zal ook bijdragen aan het verbeteren van die luchtkwaliteit.
De luchtreiniger schiet de negatieve ionen mee met de gereinigde lucht en verzwaren dan de verontreinigingen in de lucht, waardoor die zakken naar de grond en zo adem je alleen nog maar schone lucht in.
De luchtreiniger heeft een mooi design, ronde vorm en is niet al te groot en is daardoor bijna overal te plaatsen. Het logo Beko had voor mij wel op een andere plek mogen staan ipv centraal bovenop.
Onderste helft luchtreiniger is voorzien van een luchtinlaatrooster en de luchtuitlaat bevindt zich aan de bovenkant.
De luchtreiniger is voorzien van een HEPA filter en een voorfilter. De voorfilter kan je wassen, de HEPA filter niet. Die moet je vervangen als filtervervangingsindicator aan gaat.
Het vervangen hiervan gaat heel eenvoudig door het bovenste gedeelte linksom te draaien. Hierdoor kan je makkelijk bij het voorfilter en HEPA filter komen.
Pluspunten
- mooi compact design
- werkt echt
- timer
- automatische stand
- luchtkwaliteit wordt beter
Minpunten
- op hogere snelheden veel geluid
- HEPA vervanging kost geld