Gebruiksgemak:
Na de eenvoudige essemblage is het vinden van een goede plek in de ruimte nog het lastigste.
Het apparaat is groter dan verwacht, maar door de witte kleur valt de luchtreiniger na een paar dagen niet meer op.
(Bij ons staat de luchtreiniger tegen een witte muur)
Het inschakelen spreekt voor zich. Een ieder die eerder een willekeurig appraat heeft bediend zal de gecentreerde aan/uit knop snel vinden. De gevoeligheid voor aanraking van het paneel zorgt er voor dat er snel van functie of snelheid gewisseld kan worden.
In de bijgeleverde instructie handleiding kun je de betekenis van de verschillende opties niet terugvinden. Gelukkig spreken de iconen voor zich. Je zult alle informatie tekst door moeten lezen om te weten dat je meer kunt met enkele functieknoppen.
Kwaliteitsindicator:
Uit de tekst in de handleiding leer je wat de kleuren betekenen. In ons huis blijkt het niveau van de luchtkwaliteit in de testperiode zeer goed te zijn. Ik heb geen verandering gezien van blauw naar groen of zelfs oranje of rood.
De kleuren zijn wel intiutief gekozen. Blauw en groen voor resp zeer goed tot goed is heel herkenbaar.
Luchtkwaliteit verbetering:
In de 2e week van de testperiode werden de 2 volwassenen van het gezin verkouden. Bij 1 van de 2 was de verkoudheid binnen een week verdwenen, bij de ander binnen 4-5 dagen. Nu kan ik lastig bepalen of de luchtreiniger bij het herstel heeft geholpen.
Geluidsniveau:
Met de autostand meegerekend zijn er 4 actieve standen. De autostand is qua geluidsniveau te vergelijken met een airco op standby. In de directe nabijheid van het apparaat hoor je de fan wel op de autostand, als je wegloopt verdwijnt het in het omgevingsgeluid. Naarmate je de snelheid verhoogt, kun je niet meer om het geluid heen, zelfs niet op grotere afstand. In de woonkamer is stand 1 op afstand van ongeveer 10 meter is de fan goed te horen.
De autostand is prima voor in de slaapkamer, met stand 1 kan ik niet in slaap vallen.
Stand 1 is wél prima als je tv kijkt, het stoort zeker niet.
Door het geluidsniveau van de fan hebben we een aangepast gebruik. De autostand geactiveerd als we thuis zijn, stand 1 als de TV aan staat en stand 2 / 3 's-nachts met de timerfunctie of stand 2 / 3 als we van huis zijn (ook met de timerfunctie)
Timerfunctie:
De timerfunctie werkt eenvoudig. Je kunt kiezen voor 2,4 of 8 uur. Bij ons wordt de keuze bepaalt op basis of we thuis zijn, gaan slapen of weg gaan.
Vermindering allergieklachten / astmaklachten:
In de 2 weken dat ik het product in bezit heb, heb ik onvoldoende ervaring kunnen opdoen voor wat betreft een eventuele vermindering van allergie- of astmaklachten.
De enige indicator voor mij persoonlijk is dat ik niet al te lang met een verkoudheid heb rondgelopen en dat ik niet veel gehoest heb tijdens de verkoudkeid. Als het product hiervoor gekocht wordt, heb ik persoonlijk naar verwachting langer nodig dan 2 weken om resultaat te kunnen bemerken.
Pluspunten
- Intuitieve bediening
- Kleurenindicator luchtkwaliteit is prettig
Minpunten
- Teveel geluid op hoogste stand
- Groot