Zelf woon ik momenteel in een appartement naast een drukke weg, daarnaast heb ik ook nog eens twee katten in huis. Hierdoor was ik al bezig met het zoeken naar manieren om de luchtkwaliteit in mijn appartement te verbeteren. Tijdens deze test periode heb ik mogen ervaren hoe het is om de Philips 4200 Luchtreiniger te gebruiken.
Door het gebruik van de luchtreiniger ga je anders naar bepaalde zaken kijken die voor een slechtere luchtkwaliteit zorgen. Bijvoorbeeld het koken en het afzuigsysteem wat ik momenteel heb. Voor het koken is de kwaliteit op 1 (erg goed!) maar tijdens het koken en het gebruik van mijn afzuiging zag ik dat de luchtkwaliteit ineens omhoog schoot naar 45! Hier is dus overduidelijk wat te winnen voor mij.
Wat de Philips zo aantrekkelijk maakt is dat het een apparaat is wat zichzelf kan besturen. Met de ingebouwde AI kan de Philips Luchtreiniger zelf bepalen wanneer er meer kracht nodig is (als de luchtkwaliteit slechter is). Dit zorgt ervoor dat je niet alles handmatig hoeft te doen.
De app geeft daarnaast een makkelijk en overzichtelijke weergave van alle gemeten waardes. Dit zorgt ervoor dat je eigenlijk in een oogslag kan zien hoe het met de luchtkwaliteit van uw huis staat. Ook kun je gemakkelijk zien hoe het de afgelopen uren/dagen was.
Het enige nadeel vind ik de prijs. Deze is wat aan de hoge kant. Qua functionaliteit en uiterlijk is het meer dan top, maar de prijs is wel een puntje om rekening mee te houden.
Pluspunten
- De AI werkt erg goed en zelfstandig
- Overzichtelijke app
- Veel waardes worden gemeten
- Erg stil als de luchtkwaliteit goed is
Minpunten
- Prijzig
- Luidruchtig bij slechtere luchtkwaliteit