Mijn vorige combi/oven was een voorganger van dit model en ben daar bijna 20 jaar tevreden over geweest. Helaas door kortsluiting (niet apparaat zijn schuld) heb ik deze moeten wegdoen.
Door de vele recensies die ik las m.b.t. witte waas in de deur heb ik wel flink zitten twijfelen of ik deze wel zou nemen. Vanwege de temperatuur welke tot 250 graden kan toch voor deze gekozen, omdat dit de enige combi/oven is die dat kan en je deze temperatuur voor sommige gerechten ook wel nodig hebt. Denk daarbij aan bijvoorbeeld aan gerechten met bladerdeeg.
Bij de ingebruikname wordt aangegeven dat men deze eerst 20 minuten op de grillstand dient te verwarmen en daarna 20 minuten op de convectiestand op 250 graden. Reden hiervoor ontbreekt!!
De reden hiervoor was wel te vinden in de boekjes van mijn vorige oven en dat is dat de 20 minuten op de grillstand voorkomt dat er een blijvende witte waas in de deur komt. Deze dient bij het voorverwarmen op de grillstand rond de 10 minuten weer weg te trekken en bij de 20 minuten is deze geheel weg. Het 20 minuten op de convectiestand op 250 graden dient ervoor dat de temperatuurmeter goed ingesteld wordt en er daar geen afwijkingen in zijn. Tevens miste ik nog een aantal functies in de nieuwe gebruiksaanwijzing welke wel in de oude gebruiksaanwijzing stonden en nog steeds op het apparaat zitten.
Bij het ingebruikname kreeg ik inderdaad ook eerst de welbekende witte waas, welke ook netjes rond de 10 minuten wegtrok. Daarna de oven netjes op 250 graden en daarna de oven echt in gebruik genomen. Hierop geen klachten van te hoge of te lage temperatuur en/of condensvorming meer in de deur. Gerechten kwamen er gewoon perfect uit net zoals bij het vorige apparaat wat van Sharp was.
Het enige minpunt is dus de gebruiksaanwijzing die onoverzichtelijk is en waarin niet alle informatie of functies staan. Verder een perfect apparaat en eigenlijk heel gemakkelijk in gebruik!!
Pluspunten
- Temperatuur tot 250 graden
- Accessoires van vorige passen ook op deze
- Alles is goed schoon te maken
- Groot genoeg voor alle gerechten
- Veel functies en makkelijk in gebruik
Minpunten
- Niet alle info staat in de gebruiksaanwijzing.
- 2e bakplaat ipv een rooster