In deze tijd luisteren we steeds minder CD's en AM/FM radio.
We hadden al jaren een Denon PMA2000, Nog altijd één van de beste versterkers ter wereld, compleet met CD-speler en radio ontvanger.
Maar inmiddels bestond onze muziek collectie meer uit FLAC dan uit CD's.
Omdat de PMA2000 nog altijd goed werkt, hebben we gekozen voor de Denon HEOS link. Deze kan Hi-res muziek vanaf onze NAS, TV, internet radio, smartphone, spotify en soundcloud afspelen.
de besturing is ongelooflijk eenvoudig. de app bevat duidelijke en grote knoppen en alle ingangen zoals aux en coax kunnen van naam veranderd worden in bijvoorbeeld "Smart TV" en "Blu-ray speler"
daarnaast kan ieder gezinslid zijn eigen soundcloud of spotify aan de app koppelen.
De geluidkwaliteit met Hi-res muziek is prachtig. vooral met b-wiring op de PMA2000. Alle tonen zijn loepzuiver en we hebben de HEOS nog nooit horen haperen.
Toch zijn ons een aantal dingen tegen gevallen.
Ten eerste zit er bij de heos link een infra rood zender om versterkers aan te sturen.
Maar helaas is onze PMA2000 daar waarschijnlijk te oud voor.
en ten tweede wordt de heos naar onze mening ook erg warm. naar onze mening moet er nog wel gewerkt worden aan een beter stroommanagement.
ten slotte vinden wij de prijzen van de andere HEOS producten nog erg hoog.
Maar vanwege alle pluspunten zal er in de toekomst vast nog een HEOS bij komen!!!
Pluspunten
- geluid
- gebruiksvriendelijk
- veel mogelijkheden
Minpunten
- wordt erg warm
- infra rood zender werkt niet