Reactietijd
De reactie tijd van het scherm is zeer snel met 1ms. Tijdens het game van snelle pvp actie, gaat dit super goed.
Verversingsnelheid
Door de zeer hoge beeldfrequentie van (in boost modus) 180Hz, kun je ook een hoge fps rate krijgen. Ook dit komt de game ervaring ten goede. Zeker bij pvp games, en snelle actie spellen is dit een must. In vergelijking met mijn eigen monitor die nooit boven de 60fps komt, is dit een verademing.
Ik heb geen last gehad van motion blur, maar de monitor heeft ook hiervoor een optie.
Beeldkwaliteit
Het is een Nano IPS monitor, LG’s eigen verbeterde versie van IPS. Vanuit de fabriek vind ik de kleuren wat aan de te warme kant. Zeker voor echte foto bewerking. Ik heb de monitor goed kunnen kalibreren, waardoor de kleuren natuur getrouw zijn. En doet daarvoor totaal niet onder voor mijn foto monitor.
Het scherm ondersteund 98% van het DCI-P3 kleuren spectrum. Het DCI-P3 kleuren spectrum is 25% breder dan het S-RGB kleuren spectrum waar bij de meeste monitoren naar word gerefereerd. Zowel in-game als in een film is dit merkbaar en ziet alles er net even een stukje realistischer uit.
De maximale resolutie van het scherm is 2560x1440, en de grote is 27 inch. Voor mij de eerste keer met een dergelijk scherm, maar zeker zeer goed bruikbaar, en eigenlijk wil ik niet anders meer.
HDR weergave
De monitor heeft ook de mogelijkheid tot HDR weergave. Alles wordt een stuk helderder, maar persoonlijk heb ik de voorkeur aan de niet HDR optie. Wellicht komt dit, doordat ik de monitor professioneel op kleur heb gekalibreerd.
G-sync / Freesync
Zowel voor de Nvidia gebruikers, als de AMD gebruiker is de monitor zeer goed te gebruiken in combinatie met een compatible grafische kaart van deze fabrikanten. Jammer is wel dat de sticker op de voorkant, alleen Nvidia noemt.
Gebruiksgemak
De unboxing ervaring is prima. Zorg voor een grote tafel, en de monitor staat snel op zijn mooie slanke design benen. Gereedschap is totaal niet nodig. De monitor is compatible met monitor armsystemen, dus ook daarvoor kan worden gekozen.
Voor kleinere personen kan de laagste stand, wellicht nog aan de hoge kant zijn, maar dat is persoonlijk.
Door het gewicht (6,3kg incl. voet), staat alles stabiel op de werk- en spelomgeving.
De monitor heeft zowel HDMI (2x) als Displayport aansluitingen voor de verbinding met de PC. Daarnaast zijn er nog 2 USB aansluitingen (geen USB-C) en een koptelefoon aansluiting.
Design
Het design is strak en modern, zoals van een dergelijke prijsklasse monitor mag worden verwacht. Het scherm heeft rode accenten, die niet hinderlijk zijn. Ze zijn ook niet voorzien van RBG leds.
De achterkant van het scherm, laat een groot logo zijn, maar in mijn opstelling zie ik die niet.
De aansluitingen zijn allemaal naar achter gericht, en de voet heeft een kabel geleider.
Test omgeving
Ik heb het scherm getest op een Windows 10 PC, met een AMD Radeon RX 590 Graphics card, AMD Ryzen 5 2600 6-core processor en 16GB 2933MHz DDR4 geheugen.
Voornaamste game was Destiny 2, en voor de fotografie Lightroom/Photoshop. Kalibratie met X-Rite pro I1 display.
Conclusie
Een super mooie en goed presterende monitor, voor met name gaming. De monitor is ook goed te gebruiken voor grafische toepassingen zoals fotografie en video bewerking.
Zeker een aanrader.
Pluspunten
- Kleuren
- Design
- Gebruiksgemak
- Snelheid
- Grote