Ik was me al een tijd aan het oriënteren op een goede keukenmachine. Koken is een grote hobby van me. De reden dat ik uiteindelijk voor de Cooking Chef Gourmet heb gekozen, is dat ik vaak warme emulsiesausen maak (hollandaise / bearnaise) en dat in dit apparaat helemaal een koud kunstje is. En door de mogelijkheid warme bereidingen te maken, gebruik je de keukenmachine veel vaker dan de variant waarin dit niet mogelijk is.
Ik heb de keukenmachine nu 3 weken in bezit bijna elke dag wel gebruikt. Het is zo'n perfecte aanvulling in de keuken. De hollandaise, bearnaise en sabayon is van pure restaurantkwaliteit: zo luchtig en perfecte dikte. De risotto was ook perfect en tijdens het maken van de risotto heb je de tijd om met andere gerechten bezig te zijn (of lekker op de bank te hangen).
Misschien het meest verrast ben ik door de kwaliteit van het deeg dat gekneed wordt in de keukenmachine. Je gooit alle ingrediënten in de kom, stelt de temperatuur in op 25 graden en de timer op 15 minuten en je hebt perfect gekneed, zacht en elastisch deeg. Omdat het zo makkelijk is, heb ik al keer brood-, focaccia- en pizzadeeg gemaakt.
Ik geef een 9 en geen 10 omdat de voorgeprogrammeerde programma's bij mij niet werken. De temperatuur van het programma om bearnaisesaus te maken was te hoog waardoor het ei stolde. Daarna ben ik alles handmatig gaan instellen en dat werkt prima!
Als je toch gaat investeren in een goede keukenmachine zou ik zeker aanraden om de Kenwood Cooking Chef Gourmet te kopen
Pluspunten
- Mooi design. Past naadloos in een strakke keuken
- Topkwaliteit van de accessoires
- Brooddeeg maken wordt een eitje
- Eigenlijk teveel om op te noemen
Minpunten
- Vooraf ingestelde programma's niet altijd accuraat
- Accessoires zijn aan de prijs