Deze accu multitool is best wel prijzig, maar is ook wel bijzonder. Zo werkt deze met een krachtige 12 Volt accu met een flinke capaciteit, en is het werken een genot: zo krachtig en stabiel heb ik nog niet met een dergelijk apparaat gewerkt, zelfs niet met een vergelijkbaar 230 Volt apparaat. Het voelt degelijk aan en ligt lekker in de hand. Doordat er geen snoer is, kun je tijdens het werk gemakkelijk van positie veranderen en heb je dus geen zorgen om verlengkabels, e.d. (ook handig op plaatsen waar geen 230 Volt voorhanden is) De verschillende toerentallen kunnen eenvoudig worden ingesteld en lopen bij zwaardere belasting nauwelijks terug. Een erg krachtig apparaat!
De bijgeleverde slijpschijfjes hebben een soort bajonet sluiting zodat je ze gemakkelijk op het bijgeleverde asje kunt monteren. Ik heb inmiddels flink wat doorslijpwerk verricht op o.a. een stalen slotplaat, stalen draadstang en een RVS pannen deksel. Ik was heel tevreden over de snelheid die ik kon halen. Ook was ik wel verbaasd over de geringe slijtage van de slijpschijf. Na flink wat slijpwerk was de diameter van de slijpschijf slechts een enkele millimeter kleiner geworden.
De ook bijgeleverde slijpschijf voor steen heb ik nog niet gebruikt, maar gezien de hierboven omschreven ervaring verwacht ik hier ook een goede kwaliteit.
De app heeft wat leuke functies, maar heeft voor mij niet een echte toegevoegde waarde.
Mijn conclusie na diverse testen is dat deze multitool zeer geschikt is voor de ervaren doe-het-zelver die dit apparaat veel gaat gebruiken. Voor langdurige klussen is het dan wel van belang dat er een extra accu wordt bijgekocht. Anders ben je beperkt in je werk, want het opladen van de lege accu duurt ongeveer 1,5 uur. Heb je maar eens af en toe een multitool nodig, dan kun je misschien beter ergens wat huren of lenen, of een wat goedkoper apparaat aanschaffen.
Pluspunten
- Draadloos
- Erg krachtig
- Fijne toerenregeling
Minpunten
- Prijzig apparaat
- Extra accu ontbreekt