Ik was op zoek naar een prime lens voor mijn Canon 400D naast mijn basis (kit) lens. De keuze voor een prime lens was voornamelijk gebaseerd op de sterkte licht gevoeligheid. Aangezien ik net begin als amateur fotograaf en ik geen grote portemonnee heb, was ik op zoek naar een betaalbaar alternatief voor de oh zo geprezen Canon EFS 50mm/f1.8 (of zijn nog duurdere broertje de f1.4). Na wat zoeken kwam ik terecht bij het Japanse bedrijf Yongnuo en deze 50mm/f1.8 lens. Bij gebrek aan echt goede reviews icm de prijs (65 euro) besloot ik de gok te wagen. En ik ben niet teleurgesteld!
De Yongnuo 50mm/f1.8 is een zeer licht sterke lens. De lens stelt snel scherp (autofocus) en maakt kraakheldere foto's. Door het grote maximale diafragma maak je met deze lens schitterende Bokeh foto's. Makkelijk mee te nemen, is klein, handzaam en licht.
Doordat het een prime lens is word ik als fotograaf uitgedaagd om anders bezig te zijn met compositie, super leuk!
Dan toch ook nog een paar minpunten aan de lens:
Dat hij licht is komt doordat de lens van plastic is, dit voelt soms wat gammel en zeker niet robuust. De lens komt met een lens dop (super!) maar deze is vaak lastig op de lens aan te brengen. En als hij er na wat gefriemel dan op zit, dan laat de dop soms plotseling los. Irritant.
Kom je dichterbij je object (
Pluspunten
- Prijs-Kwaliteit verhouding
- Licht sterk
- Licht/makkelijk mee te nemen
- Mooie Bokeh foto's
- Fun factor!
Minpunten
- Autofocus bij <0,5 meter afstand van object.
- Plastic, voelt niet robuust
- Lensdop