We gebruikte al een aantal jaar dezelfde pannenset, die toch wel aan vervanging toe was gekomen. Met deze nieuwe set van Tefal merken we pas wat wij thuis mistte in de keuken! Wat een ideale set.
Allereerst valt het design hier erg in de smaak, mooi strak afgewerkt met een glazendeksel (die niet erg zwaar zijn). De afmetingen pannen zijn voor ons precies goed, de grootste afmeting is nog steeds goed hanteerbaar en niet te zwaar.
Verder lijkt het erop dat het water sneller kookt dan voorheen, weet niet zeker of dit ook echt zo is. Het volgende wow-moment kwam dan eigenlijk toch bij het afgieten van de pannen, wát een uitvinding! Doordat de deksel in de pan valt, is afgewerkt met afgietgaatjes en de handvaten niet warm worden (wij koken op keramisch), is het kwestie van de pan af te gieten zonder risico dat de groenten/rijst/macaroni in de wasbak ligt😊.
Ze zijn eenvoudig af te wassen en komen goed uit de vaatwasser. Als ik dan toch een minpuntje zou moeten noemen, is het het plaatsen van de deksels in de vaatwasser. Redelijk brede rand waardoor ik ze minder makkelijk kwijt kan.
Al met al een ideale, veelzijdige en luxe pannenset!
Pluspunten
- Design
- Afgieten
- Afmetingen