De pan is in het echt nog mooier dan ik verwacht had. De pan heeft een mat, geborsteld uiterlijk, wat ik erg mooi vind. De pan voelt zwaar en stevig en heeft een dikke bodem. Het voelt zeer degelijk aan, dus ik denk dat we hier nog jarenlang veel plezier aan zullen hebben.
Er zit geen anti-aanbaklaag/coating op, dus het was wel even wennen voor ons; eten met veel eiwit erin (ei/kip/vis) bakt dan ook snel aan en daar heb je dan heel veel vet voor nodig. De aardappeltjes worden wel heerlijk krokant, precies zoals wij het lekker vinden. Biefstuk schroeit mooi dicht en de pan kan hoge temperaturen aan zonder dat er schadelijke stoffen vrij kunnen komen. De pan kan zelfs in zijn geheel in de oven.
Ik vind het belangrijk dat de pan goed is voor onze gezondheid. Er zitten geen chemische stoffen in en zelfs met een metalen spatel beschadig je de pan niet. Dat voelt prettig!
De pan is goed af te wassen (ook met schuurspons) en kan zonder problemen in de vaatwasser. Wij zijn er heel erg blij mee, maar hebben wel nog een andere (keramische) koekenpan in gebruik voor het eten dat in deze rvs pan snel zal aanbakken.
Pluspunten
- Duurzaam
- Goede kwaliteit
- Biefstuk schroeit goed dicht
Minpunten
- Eerste keren wennen met aanbakken
- Niet erg geschikt voor eiwitrijk voedsel