We hadden hoge verwachtingen van deze robotstofzuiger, met AI en camera-functies. Het leegstation en de stofzuiger installeren was goed te doen. De app had een paar keer nodig om 'm te vinden. Nadat deze was gevonden maakt de stofzuiger eerst een testrondje om het huis in kaart te brengen.
Omdat we een redelijk kleine benedenverdieping hebben, staat het vrij vol. In principe heeft de stofzuiger daar niet zoveel moeite mee, behalve als stoel- of tafelpoten niet recht zijn. Ik was verbaasd hoe soepel de stofzuiger tussen de stoelpoten van de eetkamerstoelen manoeuvreerde, maar de gekruiste stoelpoten van de lounge stoel zijn een grotere uitdaging. Deze zijn helaas ook wat bekrast omdat de stofzuiger er gewoon tegen op rijdt, ondanks dat ie een camera aan boord heeft.
Ook loopt de stofzuiger zo nu en dan vast op het lage tapijt en vindt hij het moeilijk inschatten of hij onder de bank of stoel kan rijden. Soms doet ie dat wel, de volgende keer weer niet. In de app wordt de bank meestal als een muur herkend. De app is sowieso niet zo denderend. De camera opstarten werkt 9 van de 10 keer niet en het markeren van obstakels doet ie vaker niet dan wel. Het zelf besturen van de stofzuiger werkt ook met een te grote vertraging en onhandig. Dat is ook alleen als bewakingsmodus, ipv stofzuigen, voor zover ik heb kunnen vinden.
Het dweilen is oke, het water wordt door het leegstation netjes verschoond en droogt ze daarna ook goed. Al in al wordt er netjes schoongemaakt, maar botst hij te veel voor wat ik zou verwachten.
Pluspunten
- Stofzuigt goed
- Huisbewaking
Minpunten
- Botst te veel
- Maakt krassen op stoelpoten