top router, makkelijker, super snel en groot bereik
Zeer blij dat ik dit product heb mogen testen. De routers zijn makkelijk op te zetten via de Linksys app. Het enige wat je even goed moet weten is dat ze niet automatisch aan elkaar gekoppeld zijn, maar dat je ze allebei moet instellen en koppelen. Wat gelijk opvalt was het grote formaat van de wifi torens; ze zijn slank, maar hoog. Dit maakt ze enigszins onpraktisch om op een hoge kast te zetten. Gelukkig is het uiterlijk goed dus is het minder erg als ze in het zicht staan.
Deze hoogte is waarschijnlijk nodig voor de antennes die erin zitten. Want de signaalsterkte en daarmee ook het bereik van deze routers is echt veel sterker dan ik verwacht had. Zelf woon ik in een appartementencomplex op 4 hoog, en door het slimme optimaliseren van kanalen van de router en het sterke signaal heb ik echt geen enkele interferentie meer van andere wifi signalen. Het signaal is zelfs zo sterk dat als ik buiten de parkeerplaats op rijd, ik vaak al verbinding maak met het signaal!
Daarbij komt ook nog eens het voordeel van het 6 GHz netwerk, een frequentieband die nog niet veel gebruikt wordt. Dit zorgt ervoor dat je bijna geen last hebt van verstoring door de netwerken van de buren. Hoewel ik maar één apparaat had dat met dit netwerk kon verbinden, merkte ik dat de snelheid overeenkwam met de beloofde specificaties, zelfs in een omgeving met veel potentieel interfererende signalen.
Een interessante observatie was hoe de frequentie de penetratie door materialen beïnvloedt. Het 6 GHz signaal had moeite om dikke betonnen muren te doordringen, waardoor het in sommige kamers zwakker was. Gelukkig werd dit gecompenseerd door de andere twee frequentiebanden, die zonder problemen deze gebieden bereikten.
Een ander pluspunt is de veelzijdigheid van de aansluitmogelijkheden. Elke toren biedt vier ethernetpoorten, waardoor het eenvoudig is om extra apparaten direct aan te sluiten, zonder de noodzaak voor extra modems of routers. Dit, gecombineerd met de geavanceerde functies en eenvoudige configuratie via de app, maakt de Linksys router een uitmuntende keuze voor iedereen die op zoek is naar betrouwbare, krachtige wifi dekking en de mogelijkheid om eenvoudig een thuisnetwerk uit te breiden.
Kortom, mijn ervaring met de Linksys routers heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het gemak van installatie, gecombineerd met de indrukwekkende snelheid en betrouwbaarheid, maakt dit systeem een aanrader voor elke tech liefhebber of iemand die simpelweg genieten wil van naadloze connectiviteit door het hele huis.
Pluspunten
- groot bereik
- super snel
- extra ethernet poorten
- groot bereik
- super snel
- extra ethernet poorten
Minpunten
- prijs
- zeer hoge torens
- prijs
- zeer hoge torens