Ik gebruik de Philips PT870 nu een week, dus tijd voor een eerste indruk. Het apparaat wordt in een nette verpakking geleverd zonder al te veel extra’s, een oplader en schoonmaakborsteltje maken de set compleet.
Het apparaat voelt solide aan met een prettig gewicht, veel plastic, maar dat voelt toch niet storend. Opladen gaat snel, het apparaat is binnen een uur vol en klaar voor gebruik.
Uiteindelijk gaat het allemaal om het scheerresultaat, en dat is goed! Het apparaat maakt een verrassend ‘licht’ geluid dat niet helemaal past bij hoe stevig het aanvoelt, maar dat went al snel. De verende scheerkop zorgt ervoor dat je huid goed gevolgd wordt, ook lastigere plekken zoals net onder de neus en in de hals worden glad geschoren.
Klein ergonomisch punt van kritiek is de aan/uit schakelaar, deze zit voor mijn gevoel te laag en dus niet handig te bedienen. De trimmer van dit scheerapparaat is eenvoudig en geschikt voor simpel bijwerken. De PT870 heeft een afspoelbare scheerkop, op zich prettig, maar uiteindelijk is afborstelen en legen praktischer, een nat scheerapparaat opbergen doe ik niet graag. (een dock of iets dergelijks ontbreekt)
Na een week dagelijks scheren met dit apparaat ben ik er zeer tevreden over, het scheerresultaat is goed, vooral in de hals beduidend beter dan mijn eerdere modellen. Een aanrader dus!